Yazın Taze Kabak Çiçekleriyle Pratik Dolma Tarifi!

Kayseri yöresinde mutfaklarda önemli yeri olan kabak çiçeği dolması hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarda yerini alıyor. İşte kabak çiçeğinin inanılmaz faydaları ve tarifi.. Detaylar haberimizde...

Yazın Taze Kabak Çiçekleriyle Pratik Dolma Tarifi!

Kayseri yöresinde mutfaklarda önemli yeri olan kabak çiçeği dolması, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarda yerini alıyor. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında taze olarak bulunan kabak çiçekleriyle hazırlanan bu özel tarif, yaz mevsiminin tadını çıkarmak isteyenler için ideal bir seçim.

Yazın Taze Kabak Çiçekleriyle Pratik Dolma Tarifi!

Malzemeler:

20-25 tane kabak çiçeği

1 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

1 adet domates

Taze nane ve maydanoz

Karabiber, tuz

Zeytinyağı

Yazın Taze Kabak Çiçekleriyle Pratik Dolma Tarifi!

Hazırlanışı:

Kabak çiçekleri düzenli olarak yıkanmalı ve sap kısımlarının sökülerek temizlenmelidir. Çiçeğin içindeki sarı kısımlar, dikkatlice çıkarılmalıdır.

İç Harcın Hazırlanması:

Yemeklik olarak doğranmış soğan, zeytinyağında kavrulmalı ve üzerine yıkanmış pirinç eklenmelidir. Pirinçlerin şeffaflaşmasının ardından rendelenmiş domates, taze nane, maydanoz, karabiber ve tuz eklenerek karışım demlenmeye bırakılır.

Dolma içi soğuduktan sonra, kabak çiçeklerinin içine bir tatlı kaşığı dolma içi konulmalıdır. Çiçekler, kenarlarından içe doğru katlanarak kapatılır.

Dolmalar tencereye dizilir. Üzerine birkaç kaşık zeytinyağı gezdirilir, tuz ve su eklenerek kısık ateşte pişirilir.

Yazın Taze Kabak Çiçekleriyle Pratik Dolma Tarifi!

Kabak Çiçeği Mevsimi:

Kabak çiçeği mevsimi genellikle mayıs ayında başlayıp ekim ayına kadar devam eder. Dolma yapımı için en uygun dönem  bol miktarda bulunduğundan dolayı  temmuz ve ağustos aylarıdır.

Sağlığa Faydaları:

Kabak çiçeği, vitamin açısından zengindir ve kan dolaşımını düzenleyici, sinirleri yatıştırıcı, yüksek tansiyonu düşürücü ve idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Ayrıca öksürüğe de iyi gelir.

Kalori Bilgisi:

Bir kabak çiçeği dolması, yaklaşık 126 kalori içerir.

Bu geleneksel lezzeti denemeyi ve yaz mevsiminin tadını çıkarmak için bu tarifi uygulamayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!