Yediden yetmişe herkes tüketiyordu - Artık onun da fiyatı arttı!

Kayseri'de yedide yemişe herkes hem fiyatının uygun olması hem de pratik ve doyurucu bir yiyecek olması nedeniyle çiğ köfte siparişi veriyordu. Ancak çiğ köfte 4 yılda yüzde 700 zamlandı.

Yediden yetmişe herkes tüketiyordu - Artık onun da fiyatı arttı!

Çiğ köfte hemen hemen herkesin damak tadına uygun, pratik yiyecekler arasında ilk aklan gelenlerden biri oluyor. Hem doyurucu hem de para kesesini yormayan çiğ köfte dürüm özellikle çalışanlar için aperatif yiyecek olarak pek çok kez sipariş verilen yemek oluyor. Ancak çiğ köfte fiyatları da her geçen gün artış gösterirken 4 yılda yüzde 700 zamlandı.

Yüksek seyreden enflasyon verileri gıda fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Bu nedenle dışarıdan yemek siparişi vermek adeta hayal oldu. Lokantalardaki menü fiyatlarının yüksekliği vatandaşın cebini zorlarken içecek fiyatlarının yiyecek fiyatından daha fazla olması da tepki çekiyor.

Pek çok vatandaşın dışarıdan yemek yemek için tercih ettiği dürüm-ayran ikilisi de enflasyona yenildi. Dürümün yanındaki ayran fiyatı market fiyatlarına göre çok yüksek olması nedeniyle vatandaşlar dürümü lokantada sipariş edip ayranı marketten daha uygun fiyata alarak tasarruf yapmaya çalışıyor.

Yediden yetmişe herkes tüketiyordu - Artık onun da fiyatı arttı!

Fiyatlar aldı başını gitti!

Kayseri'de hayat pahalılığı her geçen gün artarken bu yükseliş gıda fiyatarını da derinden etkiliyor. Çiğ köfte fiyatları da 4 yılda yüzde 700 zamlanarak aldı başını gitti. Çiğ köfte fiyatı genellikle vatandaşların cebini zorlamıyor bu sebeple pek çok tüketici çiğ köfteyi tercih ediyordu.

Eskiden 10 TL olan çiğ köfte şimdilerde Kayseri'de yaklaşık 85 TL civarında satılıyor.