Yeni Anket Açıklandı – Neler Değişti!

Yöneylem Araştırma Şirketi'nin gerçekleştirdiği son seçim anketi, Türkiye siyasetinde dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.

Yeni Anket Açıklandı – Neler Değişti!

Yöneylem Araştırma Şirketi'nin gerçekleştirdiği son seçim anketi, Türkiye siyasetinde dikkat çeken bir tablo ortaya koydu. Sonuçlara göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adalet ve Kalkınma Partisi’ni (AKP) önemli bir farkla geçti. İşte yeni anketin çarpıcı sonuçları.

Yeni Anket Açıklandı – Neler Değişti!

31 Mart Yerel Seçimleri Tamamlandı

31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre, Türkiye genelinde CHP 14 büyükşehir, 21 il, 337 ilçe ve 48 belde kazandı. AKP ise 12 büyükşehir, 12 il, 356 ilçe ve 125 belde kazandı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 8 il, 122 ilçe ve 54 beldeyi kazanırken, İYİ Parti 1 il, 17 ilçe ve 4 beldede başarı elde etti. Bu sonuçlar CHP’nin, Türkiye’nin en fazla oy oranına sahip partisi olduğunu gösterdi.

Bazı Bölgelerde Seçim Yenilenecek

Yerel seçimlerin ardından yapılan itirazlar üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 3 ilçe ve 4 beldede seçimlerin iptal edilip yenilenmesine karar verdi. 2 Haziran’da yenilenecek bu seçimler; Kayseri’nin Pınarbaşı, Şanlıurfa’nın Hilvan ve Aksaray’ın Güzelyurt ilçelerinde yapılacak. Ayrıca Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesi, Sivas’ın Güneykaya beldesi ve Tunceli’nin Akpazar beldesinde de seçimler yenilenecek.

Yeni Anket Açıklandı – Neler Değişti!

CHP’den Erken Seçim Çağrısı

CHP’nin, yerel seçimlerde elde ettiği başarı sonrasında erken seçim talepleri sıkça gündeme gelirken, kamuoyu yoklamaları da art arda yapılmaya başlandı. Yöneylem Araştırma Şirketi, 13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını açıkladı. Türkiye genelinde 2 bin 500 kişiyle yapılan anket sonucunda seçmenlere “Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

Sonuçlara göre, kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce AKP yüzde 24,3, CHP yüzde 27,9, MHP yüzde 7,6, İYİ Parti yüzde 3,2 ve DEM Parti yüzde 7,7 oranında oy aldı. Yeniden Refah Partisi (YRP) yüzde 3, Zafer Partisi (ZP) yüzde 3,1 ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) yüzde 1 destek gördü. Kararsız seçmen oranı yüzde 12,2, oy kullanmama eğiliminde olanlar ise yüzde 7,3 olarak kaydedildi.

CHP Kararsızları Da Geçti

Kararsız seçmenlerin ve oy kullanmama eğiliminde olanların dağıtılmasının ardından CHP’nin oy oranı yüzde 34,7’ye yükselirken, AKP yüzde 30,2 seviyesinde kaldı. DEM Parti yüzde 9,6, MHP yüzde 9,4, İYİ Parti ise yüzde 4 oy oranına ulaştı. Bu sonuçlar, CHP’nin seçimlerde AKP’ye karşı önemli bir avantaj sağladığını gösteriyor.