Yeni Bir Üniversite Açılıyor!

İstanbul merkezli bir üniversite, Adana'da kampüs açmaya hazırlanıyor. Sarıçam ilçesi, yeni vakıf üniversitesinin eğitim merkezi olarak seçildi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Yeni Bir Üniversite Açılıyor!

İstanbul merkezli bir üniversite, Adana'da kampüs açmaya hazırlanıyor. Sarıçam ilçesi, yeni vakıf üniversitesinin eğitim merkezi olarak seçildi. Bazı fakülteleri Adana'ya taşınacak üniversitenin, eğitim hayatına Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) yerleşkesine yakın bir bölgede başlayacağı açıklandı.

Yeni Bir Üniversite Açılıyor!

Kucuksaat.com’un haberine göre, MHP Mersin Milletvekili ve Nişantaşı Eğitim Vakfı (NEV) kurucusu Levent Uysal’ın liderliğinde kurulacak olan bu üniversite, Adana’nın 3. yükseköğretim kurumu olacak. Çukurova Üniversitesi ve Adana ATÜ ile aynı bölgede eğitim verecek olan Nişantaşı Üniversitesi’nin, özellikle Sarıçam ilçesini tercih ettiği öğrenildi.

Nişantaşı Üniversitesi Hakkında

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, 2012 yılında Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulmuş ve 31 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazete’ de yayımlanarak resmen eğitim hayatına başlamıştır. 

Yeni Bir Üniversite Açılıyor!

Üniversite, 2017’de büyük bir karar alarak, kampüslerini İstanbul’daki Ağaoğlu 1453 projesi içerisinde yer alan NeoTech kampüsüne taşımıştır.

Nişantaşı Üniversitesi’nin bünyesinde 46 lisans, 45 ön lisans, 21 yüksek lisans ve doktora programı bulunmaktadır. 2021 yılı itibarıyla, üniversite yaklaşık 19 bin öğrenciye eğitim vermektedir.