Yeni çiftler gelin arabalarına binemeyecek mi?

Yaşanan ekonomik kriz düğün sezonunu da etkiliyor. Düğün yapmak isteyen çiftler fiyat araştırmasına çıktığında araba süsleme fiyatlarını duyunca bir şok daha geçiriyor. Peki, araba süsleme fiyatları Kayseri'de ne kadar? Yeni çiftler gelin arabasına binemeyecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Yeni çiftler gelin arabalarına binemeyecek mi?

Kayseri’de düğün sezonunun en yoğun olduğu döneme giriş yapıldı. Neredeyse her gün Kayseri’nin dört bir yanında düğünler gerçekleştiriliyor. Fiyat araştırmasına çıkan çiftler gelin arabalarını en iyi şekilde süslemek için çiçekçilerin yolunu tutuyor. Peki, Kayseri’de fiyatlar nasıl?

Ekonomik kriz, birçok sektörde olduğu gibi düğün sezonunu da derinden etkiliyor. Düğünlerini planlayan çiftler, karşılaştıkları maliyetlerle şaşkına dönerken, özellikle düğünlerin vazgeçilmezi haline gelen gelin arabası süslemesi, fiyatlarıyla çiftleri zor durumda bırakıyor. Gelin arabası süslemesi, düğünlerde geleneğin bir parçası olarak kabul ediliyor. Ancak ekonomik zorluklar, bu geleneği sürdürmek isteyen çiftlerin bütçesini zorluyor.

Yeni çiftler gelin arabalarına binemeyecek mi?

Geçmiş yıllara göre ciddi bir artış gösteren gelin arabası süsleme hizmeti, çiftleri alternatif yollar aramaya itiyor. Bazı çiftler, ekonomik sebeplerden dolayı daha sade süslemeler yapmayı tercih ederken, bazıları ise tamamen vazgeçiyor. Bu durum, düğün hazırlıkları sürecinde çiftlerin karşılaştığı birçok zorluktan sadece biri.

Kayseri’de araç süsleme fiyatları 3 bin TL’den başlıyor ve süsleme çeşitlerine göre 6-8 bin TL bandında kadar çıkıyor. Aracı olmayan veya eş-dostundan araba alamayan çiftlere birde araba kiralama ücreti çıkıyor. Araç kiralamada ekonomik sınıf araçların fiyatları 1.200-1.500 TL arasında değişirken, üst segment araç fiyatlar 6 bin TL’den başlıyor ve yukarı fiyatlara doğru gidiyor.

Yeni çiftler gelin arabalarına binemeyecek mi?

Yeni çiftler duruma ne diyor?

Evlilik hazırlığı yapan bir çift, ‘Fiyatlar çok uçuk. Evleniyoruz bir kere olacak diye mecbur yapacağız. Bununda farkında olan sektör temsilcileri katlayarak üzerine koymuşlar. Allah evlenenlere yardım etsin’ ifadelerinde bulundu. Başka bir çift konu ile ilgili, ‘Zaten bu dönemde evlenmek çok zor. Ekonomik anlamda her şey çok pahalı. Bir araç süslemesinin bu kadar pahalı olması evlenecek gençler için maddi anlamda sıkıntı yaşatıyor. Borçla evleniyoruz...’ ifadelerinde bulundu.

Çiçekçiler konu ile ilgili, ‘4 bin TL’ye ne kaldı. Çok ucuz daha ne olsun. Biz çiçekleri ihale usulü alıyoruz. Bu sebeple fiyatlar değişkenlik gösteriyor ama bu bant aralığında oynuyor. Daha da düşmesin biz ne kazanacağız’ ifadelerinde bulunuyor.