YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SANCILI BAŞLIYOR

2019-2020 eğitim - öğretim yılı öncesi okullarda kırmızı alarm. Birçok okulda yönetmelikle belirlenen sınıf mevcutları 40'ı öğrenciyi geçti.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SANCILI BAŞLIYOR

2019-2020 eğitim - öğretim yılı öncesi okullarda kırmızı alarm. Birçok okulda yönetmelikle belirlenen sınıf mevcutları 40’ı öğrenciyi geçti. Önümüzdeki öğretim yılında liseye başlayacak öğrencilerin çilesi bitmedi. Pek çok ilde olduğu gibi Kayseri’de de Anadolu liselerine olan talep nedeniyle bu okullardan bazılarında tam gün eğitimden ikili eğitime dönüş başladı. Anadolu liseleri talebi karşılayamaz durumdayken, meslek liselerinde kontenjanlar dolmadı. Yerleşemedikleri için il ve ilçe nakil komisyonlarına başvuran öğrencilere açıkta kalmamaları için meslek liseleri işaret ediliyor. Kayseri’de meslek liselerinin kontenjanının sadece yüzde 65’i doldu. Sınıf mevcutları bazı okullarda yönetmelikle belirlenen 35-40 rakamının üzerine çıktı.
 
Türk Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Muharrem Çolak, gazetemize yaptığı değerlendirmede şu görüşlere
yer verdi: “Adrese dayalı kayıt alan Anadolu liselerinde kayıt kontenjanı artırılmış durumda. Bu durumda bile sınıf mevcutları yönetmelikle belirlenen 40 rakamının üzerine çıkmış durumda. Sınıf tekrarına kalan öğrenciler sınıflara dağıtıldığında mevcutlar 45-47’yi buluyor. Bu kadar kalabalık sınıflarda sağlıklı bir eğitim ortamı olmayacağı açıktır. Artan fazla öğrenci kaydının karşılanabilmesi için bazı liselerin tam gün eğitimden ikili eğitime dönüştürüldüğünü biliyoruz. Gelecek yıl bu dönüşümün tüm okullarda yapılması için çalışmalar hızla sürüyor.İkili öğretime geçilmemesi için mücadele eden İl milli eğitim müdürümüze ve okul müdürlerimize iyi niyetli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Gelecek yıllarda daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalmamak için cesur kararlar almalarını bekliyoruz. ”
 
TEDBİR ALINMALI
 
Ortaöğretimde iki yıldır uygulanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonrası yaşanan yerleştirmelerin yarattığı yığılmalar özellikle sınavla öğrenci almayan Anadolu liselerinde sorunları da beraberinde getirdi. Türk Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Muharrem Çolak, LGS’ye girecek öğrenci sayısının gelecek yıl ortalama 8 bin daha artması ile yeni sorunları da beraberinde getireceği ne dikkat çekerek, “Gelecek yıllarda daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için tedbirlerin şimdiden alınması gerektiğini Türk Eğitim Sen Kayseri Şubesi olarak dile getiriyoruz” dedi. HABER: YASEMİN SERBEZ