Yeni Eğitim Yılında Kırtasiye Desteği - Başvurular E-Devlet Üzerinden!

Yeni eğitim-öğretim yılına hazırlıklar hız kazandı, kırtasiye yardımı başvuruları gündemde! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı kırtasiye desteği için başvuru süreci başladı mı? Detaylar haberimizde...

Yeni Eğitim Yılında Kırtasiye Desteği - Başvurular E-Devlet Üzerinden!

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye yardımı başvuruları gündemde. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere sunulan kırtasiye desteği için başvuru süreci merak ediliyor. Peki, kırtasiye yardımı başvuruları nasıl yapılır, başvuru şartları neler?

Yeni Eğitim Yılında Kırtasiye Desteği - Başvurular E-Devlet Üzerinden!

2024 Kırtasiye Yardımı Başladı mı?

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri, YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu belirlenen hak sahiplerine her yıl 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında toplu olarak yapılmaktadır. Eğitim durumu belirlenemeyenler ise eğitim yılı içerisinde talepte bulunarak aynı yıl için yardımdan yararlanabilir. Başvurular, e-Devlet üzerinden 'Eğitim Öğretim Yardımı Talebi' bölümünden gerçekleştiriliyor. Ancak, bu yılki başvuru tarihleriyle ilgili resmi bir duyuru henüz yapılmadı.

Kırtasiye Yardımı Başvuru Şartları Neler?

Eğitim ve öğretim yardımı, aşağıdaki kişilerin öğrenimi devam eden çocuklarına sağlanmaktadır:
Vazife veya harp malullüğü aylığı alanlar,
2330 ve 3713 sayılı Kanunlar kapsamında maaş bağlanan erbaş ve erler,
2330 sayılı Kanun uyarınca maaş bağlanan güvenlik korucuları ve siviller,
Görev malullüğü olup sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenler,
Terör eylemlerine karşı mücadelede hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hale gelen sivil şehit/gaziler ve çocukları.