Yeni EYT çıktı: Evlilikte yaşa takılanlar...

Evlilik kredisi açıklandı. Kredide yaş kriterinin belirlenmesinden sonra 'Evlilikte Yaşa Takılanlar' etiketi X platformunda gündem oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Yeni EYT çıktı: Evlilikte yaşa takılanlar...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan evlilik kredisi vatandaşları heyecanlandırmıştı. Evlilik kredisi kriterlerinde bulunan yaş sınırı X isimli sosyal medya platformunda 'Evlilikta Yaşa Takılanlar' etiketi ile gündem oluşturdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarından sonra evlilik kredisi detayları yeniden gündeme geldi. Yapılan kabine toplantısından sonra yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz kredi desteği sunulacağı açıklandı. Gözler evlilik kredisi kriterlerine çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesi, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine kurulmasını amaçlayan projelerin sonuna gelindiğini ve önümüzdeki günlerde Meclis’e kanun teklifini sunulacağını söylemişti.

İşte o kriterler açıklandı;

İki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL evlilik kredisi sunulacak.

Kredi için gelir ve yaş sınırı olacak.

Yaş sınırı 18-27 olarak belirlendi.

Yaş sınırı kriterine tepki olarak X platformunda ‘Evlilikte Yaşa Takılanlar’ etiketi gündem oldu. Bazı  paylaşımları sizler için derledik.

Evlilikte Yaşa TakılanlarEvlilikte Yaşa TakılanlarEvlilikte Yaşa Takılanlar