Yeni hat almanın bedeli dudak uçuklatıyor!

Cep telefonları günlük kullanım alanında en çok kullanılan teknolojik aletlerin başında geliyor. Bu cihazların aktif olarak kullanılabilmesi için ise operatörler üzerinden bir hat almak zorunluluk arz ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Yeni hat almanın bedeli dudak uçuklatıyor!

Cep telefonu alırken ödenen vergilerin yanı sıra cep telefonunda kullanmak üzere yeni hat alacakları da vergi bekliyor. Herhangi bir operatörden sim kartı ve numara almak ücret gerektirmezken kişilerin yeni hat alımlarında ödemesi gereken 3 farklı vergi türü bulunuyor.

Her yıl yeniden belirleniyor!

Yeni hat tesisi ve hat devir işlemlerinde tüketicilerin ödemesi gereken vergi kalemleri ise Özel İletişimi Vergisi, Telsiz Ruhsatname Ücreti, Telsiz Kullanım Ücreti, olmak üzere 3 başlığa ayrılıyor. 

Yeni hat almanın bedeli dudak uçuklatıyor!

Ne kadar vergi ödeniyor?

Vergi oranları her yıl yeniden değerleme oranı üzerinden güncellenerek tüketicilere yansıtılıyor. Bu rakamlar 2024 yılı için şu şekilde:

-Özel İletişim Vergisi 400 TL 
-Telsiz Ruhsatname Ücreti 179,28 TL 
-Telsiz Kullanım Ücreti 179,28 TL 

12 ay boyunca ödeniyor…

Faturalı olarak hat alan aboneler tüm bu ücretleri 12 ay boyunca eşit taksitler halinde ödemekteyken, faturasız hat alan abonelerin Telsiz Kullanım Ücreti hariç olmak üzere tüm ücretleri abonelik esnasında peşin olarak ödemesi gerekiyor. Telsiz Kullanım Ücreti tüm abonelerinden ve yeni abonelerden peşin taksitler halinde alınan bir vergi olarak öne çıkıyor. 

Bu durumda yeni hat alan bir abonelerin toplamda 758,56 TL ödeme yapması gerekiyor.