Yeni Karar - Kayseri'de Zorunlu Hale Gelecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, akaryakıt sektöründe usulsüz fatura kullanımını önlemek ve vergi kaybını azaltmak amacıyla Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) adında yerli ve milli bir sistem geliştirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Yeni Karar - Kayseri'de  Zorunlu Hale Gelecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, akaryakıt sektöründe usulsüz fatura kullanımını önlemek ve vergi kaybını azaltmak amacıyla Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) adında yerli ve milli bir sistem geliştirdi. Bu yeni sistem, 2025 yılından itibaren Kayseri'deki vergi mükellefi kişi ve kuruluşlar için de zorunlu hale gelecek.

Yeni Karar - Kayseri'de  Zorunlu Hale Gelecek!

UTTS Nasıl İşleyecek?

UTTS, akaryakıt alımında vergi mükellefi olan araçları otomatik olarak tanıyacak ve fiş ile faturalarda plaka bilgisinin otomatik olarak yer almasını sağlayacak. Bu sayede, manuel plaka girişlerinden kaynaklanan usulsüz fatura uygulamalarının önüne geçilecek ve vergi güvenliği sağlanacak.

Vergi mükellefi kişi ve kuruluşlar, 31 Aralık 2024 tarihine kadar araçlarına UTTS tanıma birimi takmak zorunda olacaklar. UTTS kapsamında olmayan araçlara yapılan akaryakıt alımları vergiden düşülemez hale gelecek.

Bu sistemle birlikte, akaryakıt sektöründe yıllık yaklaşık 15 milyar lira vergi kaybının önlenmesi ve rekabet ortamının sağlanması hedefleniyor.