Yeni KHK ile Kayseri'den 5 ihraç, 1 iade

OHAL kapsamında kamu görevinden ihraç edilenler ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 693 ve 694 sayılı KHK'lar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Kayseri'den 5 ihraç, 1 iade yaşandı.

Yeni KHK ile Kayseri'den 5 ihraç, 1 iade

Kayseri’den eski Pınarbaşı Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik’in de aralarında bulunduğu DSİ’de görevli bir mühendis ve Erciyes Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan 3 kişi ihraç edilen şahıslar oldu. Adliye’deki bir zabıt katibinin de görevi iade edildi.
 
Türkiye genelinde ise yayımlanan 693 sayılı KHK ile toplam 928 kişi kamu görevinden ihraç edildi ve 57 kişi de görevine iade edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 10 emekli tuğgeneralin rütbeleri alınarak, emekli kimlikleri iptal edildi. Yayımlanan kararnameye göre, üç dernek, iki gazete ve bir haber ajansı kapatıldı, daha önce yayımlanan KHK'lar ile kapatılan bir radyo, bir vakıf ve bir kurumun yeniden açılmasına izin verilirken TBMM'den 5, Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan 1, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’ndan 1, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan 1, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 142, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 12, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’ndan 3, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 43, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden 3, Türk Standartları Enstitüsü’nden 9, KOSGEB'den 5, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan 2, Şeker Kurumu’ndan 1, Devlet Personel Başkanlığı’ndan 2, Türkiye İş Kurumu’ndan 32, Elektrik Üretim AŞ'den 1, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü’nden 1, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan 4, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan 1, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan 10, Toprak Mahsulleri Ofisinden 2, İçişleri Bakanlığı’ndan 29, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 12, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden 4, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’ndan 1, SGK'dan 1, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2, Dışişleri Bakanlığı’ndan 4, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan 1, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’ndan 1, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan 2, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden 1, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'den 1, mahalli idarelerden 166, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 3, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 6, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 7, Milli Savunma Bakanlığı’ndan 19, Genelkurmay Başkanlığı’ndan 1, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 106, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 40, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 59, Türkiye Vagon Sanayi AŞ'den 1, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden 1, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan 7, yükseköğretim kurumlarından 120 akademik personel ile 52 idari personel için ihraç kararı çıktı.
 
Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı iken kızak görev olan müşavirliğe atanan Dr. Muhammet Bozdağ son çıkan KHK 'da ihraç edilen isimlerden oldu. HM