Yeni KHK ile Kayseri'den onlarca ihraç

Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlerle alakalı listeler ile diğer kararlara ilişkin de maddelerin bulunduğu 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Kararname ile Kayseri'den de önemli kademelerde ihraçlar olurken bazı iadeler de yaşandı.

Yeni KHK ile Kayseri'den onlarca ihraç

15 Temmuz darbe girişiminde yayımlanan kararname ile FETÖ ile iltisakı bulunan yurt genelinde binlerce kamu görevlisi ihraç edilirken, en yüksek ihraç ise İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yaşandı. Son kararname ile binlerce kamu çalışan ihraç edilirken, yüzlercesi de iade edildi.
 
KAYSERİ’DE KRİTİK KADEMELERDE İHRAÇ
 
Yeni KHK ile yurt genelinde olduğu Kayseri’de de kritik kurumlarda FETÖ ile ilişkisi olan kamu çalışanları ihraç edildi. Bunlardan birisi Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü olurken, bir diğeri de kaymakam adayı oldu. Diğer kurum ve kuruluşlardaki yayımlanan ihraç karar sayıları ise şöyle oldu; ‘Ceza İnfaz Kurumu idare memuru 1, Diyanet İşleri Başkanlığı müezzin, imam, Kur’an kursu hocası 27, Adliye zabıt katibi 1, Jandarma Ast.Çavuş 1, Gelir İdaresi Başkanlığı 1, MEB 1, Sağlıkçı 15, TCDD 1, Karayolları Müdürlüğü 1, PTT 1, ERÜ 9 (akademisyen), Kocasinan 4, Melikgazi 1, Talas 1 ve Büyükşehir Belediyesi 5.’ Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki ihraçlar konusunda şehir belirtilmediği için Kayseri’de kaç emniyet mensubunun olduğu bilinmezken, Kayseri’den de ihraçların yaşandığı düşünülüyor. 
 
KAYSERİ’DE İADE SAYISI İSE 8
 
Yayımlanan söz konusu KHK’da Kayseri’deki iade sayısı ise 8 olarak geçekleşti. Bunlardan biri Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı, 6’sı ERÜ’de (akademisyen değil) olurken, bir diğer de Kocasinan’daki bir imam oldu. 
 
Kararname ile ayrıca eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da ihraç edildi. Futbolcu Arif Erdem ve Hakan Şükür’ün madalyaları da geri alındı. Diğer taraftan 342 emekli TSK personelinin rütbeleri de geri alındı. Yurtdışında öğrenim gören öğrencilerden de ihraç listesine girenler olurken, iade edilen öğrenci de bulundu. Türkiye’de 1 derneğin de geri açılması kararlaştırıldı. HABER: KAAN  AKBAŞ