Yeni Pervane'deki alt yapı çalışmaları vatandaşları bıktırdı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bulunan Yeni Pervane Mahallesi'nde günlerdir bitmeyen alt yapı çalışmaları mahalle sakinlerini bıktırdı.

Yeni Pervane'deki alt yapı çalışmaları vatandaşları bıktırdı

Konu ile ilgili bilgiler veren ve yetkililerden bu çalışmaların tamamlanarak bitirilmesini isteyen mahalle sakini Nusret Öngele, 1 aydır bitmeyen alt yapı çalışmalarının tamamlanmasını istedi. Yeni Pervane Mahallesi Atlas Caddesi'ndeki çalışmaların 1 aydır devam ettiğini ve işlerin çok yavaş ilerlediğini dile getiren Öngele; "Mahallemizde çamur oluyor, toz oluyor, yürümekte zorlanıyoruz. Ayrıca ikide bir elektriğimiz ve suyumuz da kesiliyor. Ben yaşlıyım, kalp hastasıyım. Kalp nakli olmuş birisiyim ve 14 ilaç kullanıyorum. Her an çıkıp dışarıdan bir şeyler alamıyorum. Aldığım meyvem sebzem de bu elektrik kesintilerinden dolabımda bozuluyor. Bu çalışmalar uzun zaman sürdü. Yani çok yavaş ilerliyor. Ne olur bu çalışmalar tamamlansın ve bitsin artık. Mağdur oluyoruz" dedi.

BİR KAÇ KİŞİNİN BUZDOLABI YANDI

Mahallelerindeki Atlas Caddesi'nde devam eden ve uzun süren alt yapı çalışmaları nedeniyle rahatsız olduklarını belirten mahalle sakini 87 yaşındaki Öngele, çalışmalar nedeniyle zaman zaman elektrik kesintileri olduğunu ve haberleri olmadan yaşanan elektrik kesintilerinden, su kesintilerinden mağdur olduklarını kaydetti. Öngele, yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı bir kaç mahalle sakinin de buzdolabının yandığını söyleyerek; "Bazen oluyor ki çalışma yapılan yerlerden elektrik kıvılcımları, parlamaları oluyor. Sular akıyor, çamur oluyor. Biz bu durumlardan günlerdir mağdur oluyoruz. Mahalleli şikayetçi ve bir an önce yavaş seyreden çalışmaların tamamlanmasını istiyoruz. Yetkililerimiz bu konu ile ilgilensinler. Bu bizim asılsız şikayetimiz değil. Amacımız şikayet etmek de değil ama bizler büyük mağduriyet yaşıyoruz. O sebepten bu isteğimizin dikkate alınmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Söz konusu mahalleden sorumlu olan Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Birimi’nden aldığımız bilgilerde ise o bölgede asfalt çalışmasını belediyenin yaptığını ve hala asfalt yapılma aşamasına gelinmediği belirtilerek, alt yapı ile ilgili gaz, su ile elektrik kurumlarının çalışmalar yaptığı ifade edildi ve bu problemlerin de söz konusu kurumlar tarafından giderilmesi gerektiği belirtildi. HABER: KAAN AKBAŞ