Yeni trafik levhası devrede – İşte anlamı!

Avrupa Birliği (AB), trafik işaretlerine bir yenisini daha ekledi. 'R-33' kodlu yeni işaret, ilk olarak İspanya'da uygulanmaya başlandı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Yeni trafik levhası devrede – İşte anlamı!

Avrupa Birliği (AB), trafik işaretlerine bir yenisini daha ekledi. ‘‘R-33’‘ kodlu yeni işaret, ilk olarak İspanya’da uygulanmaya başlandı. Uygulamanın başarılı olması halinde AB ülkelerinde de kullanımına geçileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan ‘‘R-120’‘ levhası, düşük emisyonlu bölgeleri belirtmek amacıyla kullanıma alınmıştı. AB bu kez de hava şartlarına dikkat çeken ‘‘R-33’‘ levhasını tanıttı.

Yeni trafik levhası devrede – İşte anlamı!

Zorlu hava koşullarına yönelik bu yeni levha, özellikle sis, kar, yağmur ve duman gibi görüşü kısıtlayan durumlarda sürücüleri uyarmak amacıyla kullanıma alındı. Bu tabelaların ilk olarak İspanya’da devreye girmesi planlanırken, zamanla diğer AB ülkelerinde ve Türkiye’de de kullanıma geçmesi bekleniyor.

Hava Şartlarına Karşı Yeni Uyarı Sistemi!

‘‘R-33’‘ levhası, beyaz bir zemin üzerinde pürüzlü çizgiler arasında beliren bir araç sembolü ile sürücülere zorlu hava şartları konusunda uyarı yapacak. Yoğun sis, yağış ve kar gibi hava koşullarının sık görüldüğü yüksek bölgelerde bu levhalar yer alacak. Amaç, sürücülerde dikkatli olma bilincini artırmak ve olası kazaları önlemek.