Yeni Zam Dalgası! Yüzde 40 Zam Geliyor!

Türkiye'de fiyat artışları dur durak bilmiyor. Son gelişmelere göre, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alt limit ücretlerine yeniden zam yapılacak. Detaylar haberimizde..

Yeni Zam Dalgası! Yüzde 40 Zam Geliyor!

Türkiye'de fiyat artışları dur durak bilmiyor. Son gelişmelere göre, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alt limit ücretlerine yeniden zam yapılacak.

Temmuz ayında yapılan yüzde 75'lik zamın ardından, şimdi de yüzde 40 oranında bir artış daha geliyor. Bu yeni düzenleme, HGS kullanıcılarının otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye sorunları yaşamalarını önlemeyi amaçlıyor.

Yeni Zam Dalgası %40 Zam Geliyor!

HGS Ücretlerindeki Artışın Ayrıntıları

Yılın başında 100 TL olan HGS alt limiti, Nisan ayında yapılan zamla 175 TL'ye yükselmişti. Temmuz ayında gerçekleştirilecek yüzde 40'lık yeni zam ile bu rakam 245 TL'ye çıkacak. Bu zam, bankaların mobil uygulamaları üzerinden yapılan HGS yüklemelerini de etkileyecek.

Yeni zam, yarın sabah 08.30 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu artış, HGS kullanıcılarını daha dikkatli olmaya ve bakiye kontrolü yapmaya yönlendirecek.

Genel Zam Dalgası

HGS zammı, Türkiye'de Temmuz ayındaki genel fiyat artışlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarının artmasının ardından, ÖTV artışları ile akaryakıt, sigara ve alkol ürünlerine de zam yapılmıştı. Ekonomistler, bu zamların enflasyonu düşürme çabalarıyla çeliştiğini ve yüksek enflasyonun bir süre daha devam edeceğini belirtiyor.

Bu yeni zam dalgası, HGS kullanıcılarını ve genel olarak tüketicileri etkileyen önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. HGS kullanıcılarının bu değişikliklere hazırlıklı olması ve bütçelerini yeniden gözden geçirmesi tavsiye ediliyor.