Yenidoğan çetesi İç Anadolu'ya da sıçradı – Bakın hangi ilden ihbar geldi?

Türkiye'de infial yaratan Yenidoğan çetesi skandalı İç Anadolu'ya da sıçradı. İç Anadolu bölgesinde bulunan Niğde'de özel bir hastanenin de SGK'dan haksız kazanç elde etmek için sahte epikriz raporu düzenlediği iddia ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Yenidoğan çetesi İç Anadolu'ya da sıçradı – Bakın hangi ilden ihbar geldi?

Türkiye’de gündem olan Yenidoğan çetesi İç Anadolu ve bölge şehirlerede sıçradı. Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya’da faaliyet gösteren bazı özel hastanelerinde SGK’dan haksız kazanç sağlamak adına bazı bebeklere sahte epikriz raporu düzenlediği iddia ediliyor.

Türkiye’de özel hastanelerde bebeğini kaybeden tüm aileler, yenidoğan çetesinin ortaya çıkmasından sonra aynı sebepten dolayı bebeklerini kaybetmiş ailelerde endişeler ortaya çıktı. Yenidoğan çetesinin benzeri yapılarının Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya’da aynı yöntemlerle bebek ölümlerine neden olduğu iddia ediliyor.

ANKA’nın haberine göre, Niğde’de Özel H. Hastanesi’nde doğum yapan Reyhan Öcal bebeğinin ölümünün şüpheli olduğu iddiasında bulundu. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Öcal, bebeğinin nefes almasında sıkıntı olduğunu doktorların söylediğini ifade ederek, ‘15 gün bebeğim kuvözde yattı. 16'ncı günde bir anda doktor M.F.Ş. 'Bebeğinizde patolojik bir sarılık oldu ve karaciğeri ile böbrekleri iflas edebilir' dedi. 17'nci günde de bebeğimin hayatını kaybettiğini söylediler.  Ölüm raporunda da 'doğal ölüm' yazıyordu. Doktor bu raporu hazırlarken bebeğimin kimliğini benden istedi ve 'bu bende kalacak' diyerek kimliğini de vermedi’ dedi.  Aynı doktor hakkında 2023 yılında Özel G.Y. Hastahanesi'nde doğan Oturak ailesinin bebeğinin ölümüne dair şikayet yapıldı. 18 Haziran 2023'te doğan Ediz Yekta Oturak isimli bebek aynı hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü sırada ailenin iddiasına göre uygulanan yanlış ilaç tedavileri, aşırı dozda potasyum yüklemesi ve yetersiz bakım yüzünden 72 günlükken yaşamını yitirdi.