'Yer altı çarşısı tuvaletini derneğe soruyorlar'

Kayseri'nin merkezindeki Bürüngüz Cami altında bulunan yardım derneğine vatandaşların sürekli tuvalet sorduğu öğrenildi. Dernek görevlisi bu durumdan yakındı.

'Yer altı çarşısı tuvaletini derneğe soruyorlar'

Konuya ilişkin dernek görevlisi Osman Azgın, bilmeyenlerin burada tuvalet olup olmadığını sürekli olarak derneğe gelerek sorduklarını, artık bu durumun işlerini aksatır dereceye geldiğini ifade etti ve yetkililerden yer altı çarşısında bulunan tuvalet için belirgin bir şekilde işaret levhasının yerleştirilmesini istedi. Dernek görevlisi Azgın; “Daha önce hiçbir işaret levhası dahi yoktu burada. Birkaç kez ifade ettik bazı yetkililerden, ufak bir işaret levhası konuldu ancak bunu da vatandaşlar fark etmiyor. Sonra burada tuvalet olup olmadığını gelip bize soruyorlar. Yardımcı oluyoruz, tarif ediyoruz ancak bu bazen o kadar çok oluyor ki işlerimiz dahi aksıyor. Bu yüzden derneğimizin girişine tuvaletin nerde olduğunu ifade eden yazılar dahi astık yine de çözüm olmadı. Yetkililer bununla ilgilensin” dedi.  
 
CAMİ YOĞUN OLUP DIŞARIDA NAMAZ KILINDIĞINDA DIŞARIDAKİ MASA SANDALYELER UYGUNSUZ OLUYOR
 
Yetkililerden bir başka talep olarak ise Azgın, Bürüngüz Camii’nde özellikle yaz aylarında Cuma günlerinde cemaatin camiye sığmayarak dışarıda namaz kıldığını, ancak dışarıda bulunan masa ve sandalyelerde oturanların uygunsuz hareketler yaptığını ve bunun da ibadet yapılan yerde hoş olmadığını ifade etti. Vatandaşlara hizmet için belediyenin yerleştirdiği masa ve sandalyelerin cami etrafına değil de kale etrafına konulmasının bu anlamda daha uygun olduğunu düşündüğünü ifade eden Azgın, bu konuda da yetkililerden yardım istedi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ