Yer Altı Şehrine Yolculuk – Kayseri'de Gezilecek Yerler

Kayseri'nin mesire alanları, yürüyüş güzergahları, kamp alanlarının yan ısıra yer altı şehrine de sahip bir yerdir. Bu yer altı şehri nerede? İçerisinde neler var? Bu tarihi yolculuğa gelin hep beraber bakalım… Hepsi ve daha fazlası Kayseri Anadolu Haber'de…

Yer Altı Şehrine Yolculuk – Kayseri'de Gezilecek Yerler

Kayserinin tarih kokan yer altı şehri, Mimar Sinan’ın da doğduğu Ağırnas’da bulunan, Ağırnas Yeraltı Şehri görenlerin oldukça beğenisini topluyor. Ağırnas Yeraltı Şehri’nin bazı bölümleri milattan önce yapıldığı ve birkac yıl sonra da devamının yapıldığı, resimlerden ve nişlerden milattan sonra 1-13. Yüzyıllarda kullanıldığı düşünülen bu yeraltı şehri ziyaretçilerin oldukça ilgisini topluyor.

Ağırnas'ın 200 m kadar güneyinde yer alan ve kayalık bir sırta oyularak inşa edilmiş olan Ağırnas Yeraltı Şehri, girişinde yer alan ufak kilisesi, erzak depoları, taş kapıları ve yaşam yerleri ile birlikte tipik bir Kapadokya tarzı savunma yapısı mimari- sine sahiptir.

Yer Altı Şehrine Yolculuk – Kayseri'de Gezilecek Yerler

Mimar Sinan’ın doğduğu yer olan Ağırnas ‘da mimarsinan evini gezdikten sonra uğrayabileceğiniz yerlerden olan Ağırnasa gelecek olanların klostrofobileri tutabilir. Cünkü yeraltı şehrinin bazı kısımları dar. Yer altı şehrine gidenlerin yan taraflarında kücük bir piknik alanı olduğunu hoş vakit geçirdiklerini ama yeraltı şehrine giderken herhangi bir görevli olmadığını sanki kaybolacakmış gibi hissettiklerini belirtiyorlar.