Yer Bilimci Baturhan Öğüt'ten gerinim transferi açıklaması

Ünlü Yer Bilimci Baturhan Öğüt, Antakya fayında meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haber detayında...

Yer Bilimci Baturhan Öğüt'ten gerinim transferi açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü Yer Bilimci Baturhan Öğüt, Antakya fayında meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu.
Öğüt, “6 Şubat depremlerinde doğu Anadolu fay zonunun Arabistan platosu bölümü Kuzey Anadolu mikro-levhası bölümü güney yönlü atım-öteleme sonucunda kaydı. Nitekim bu kayma Çelikhan ve Kırıkhan’da son buldu ve kayma doğu Anadolu fay zonunca devam etti” dedi.

Yer Bilimci Baturhan Öğüt'ten gerinim transferi açıklaması

Ceyhan hattında deforme olmadığını söyleyen Öğüt, “Ayrıca Adana, Osmaniye bloğu doğu Anadolu fay zonunca Güney Kıbrıs yayına kadar tek parça halinde kaydığı için yumurtalık misis ve Ceyhan hattında deforme olmadı. Nitekim yumurtalık misis ve Ceyhan hattında 4.0-4.5 arası depremler olağan bir durumdur ve bu fay parçaları” diye konuştu.

Yer Bilimci Baturhan Öğüt'ten gerinim transferi açıklaması

Adana’ya doğru gerinim olmadığını, fakat Göksun ile Saimbeyli arasına gerinim transferi olduğunun bilgisini veren Öğüt, son olarak, “Kıta içi fay zonları olduğu içinde kayma hızları çok düşüktür kolay kolay deforme olup gerilme biriktiremezler. Ayrıca burada da gördüğümüz üzere Adana’ya doğru gerinim transferi de olmadı sadece Göksun ile Saimbeyli arasına gerinim transferi oldu” diye açıklamasını sonlandırdı. 
Vatandaş, Kahramanmaraş ve Adana’da meydana gelen depremlerin, Kayseri’den de hissedilmesi üzerine bu bölgede ünlü yer bilimcisi Baturhan Öğüt’ün açıklamalarını yakından takip ediyor.