Yerel seçim yarışı başlıyor

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından tüm gözler 2024'te yapılacak yerel seçimlere çevrildi. AK Parti'de belediye başkan adayları 'çok erken' bir tarihte belirlenecek ve çalışmalara başlanacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Yerel seçim yarışı başlıyor

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri geride kaldı ancak siyasi kulisler, şimdi de yerel seçimler için hareketlenmeye başladı. Siyasi partiler yavaş yavaş seçim havasına girmeye başladı. Yerel seçim için hazırlık çalışmalarını ilk başlatan partiler AK Parti ile MHP oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yapılan MYK toplantısında, “yerel seçimler için hazırlanın” talimatı verdi. 

Yerel seçim yarışı başlıyor

Genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda Erdoğan’ın kurmaylarına yerel seçim çalışmalarına başlanması yönünde talimat vererek, sonuçların iyi analiz edilmesini ve yerel seçimlere bu şekilde hazırlık yapılmasını istediği belirtildi. Erdoğan’ın bu talimatı üzerine, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin sonuçlanmasının ardından AK Parti’de yerel seçim hazırlıkları başladı. Parti bir yandan da il ve ilçe kongrelerini yapmak için yoğun mesai harcayacak.

AK Parti’nin Ankara ve İstanbul için özel çalışma yapacağı, Büyükşehirlerde ise seçimleri kazanmak için stratejiler belirleyeceği öğrenildi. Diğer illerde olduğu gibi Kayseri’de de siyasi kulislerde yerel seçimlerle ilgili tartışmalar başladı. Hangi isimlerin aday gösterilip gösterilmeyeceği üzerinde tahminler yürütülürken, AK Parti’nin 2024’te yapılacak olan seçimler için adaylarını çok erken bir tarihte ilan edeceği ve seçimler için daha fazla çalışma zamanı kazandıracağı ifade ediliyor.

Yerel seçim yarışı başlıyor

Kayseri’de AK Parti ile MHP’nin ilçe bazında ittifak kurarak, seçimlere tek adayla gireceği bölgeler olduğu konuşuluyor. AK Parti’nin güçlü olduğu yerlerde AK Partili aday, MHP’nin güçlü olduğu yerlerde ise MHP’li aday ise seçimlere girilecek. Büyükşehir, Kocasinan, Melikgazi ve Talas ile ilgili de özel çalışma yürütülecek. Seçimde hangi ismin aday gösterileceği ise işletilecek bir süreç sonunda belirlenecek. Bakanlar, milletvekilleri, parti teşkilatları ile istişareler yapılacak ayrıca genel merkez tarafından kamuoyu anketleri yapılacak. Anket sonuçları, adayların belirlenmesinde önemli rol oynayacak. Bütün bu değerlendirmeler sonunda belediye başkan adayları kamuoyuna ilan edilecek ve seçim çalışmalarına start verilecek. AK Parti’de mevcut belediye başkanlarından bazılarıyla yola devam edileceği bazılarının ise değiştirileceği belirtiliyor.