Yerlikaya: 'Bir baba olarak çok üzgünüm, bu davanın takipçisi olacağım!'

İstanbul'da yeni doğan bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç elde edilmesi ve çok sayıda bebeğin hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen 'Yenidoğan Çetesi' soruşturması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Detaylar haberimizde...

Yerlikaya: 'Bir baba olarak çok üzgünüm, bu davanın takipçisi olacağım!'

İstanbul’da yeni doğan bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç elde edilmesi ve çok sayıda bebeğin hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen 'Yenidoğan Çetesi' soruşturması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, soruşturma sürecine dair detaylı açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, suç örgütüne yönelik soruşturmanın ilk adımının, CİMER’e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen ihbarlar doğrultusunda 21 Mayıs 2023’te atıldığını belirtti. Soruşturmanın Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda yürütüldüğünü ifade eden Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 20 Haziran 2023 itibarıyla kapsamlı bir proje hazırlayarak operasyonlara başladığını açıkladı.

Yerlikaya: 'Bir baba olarak çok üzgünüm, bu davanın takipçisi olacağım!'

İddianame hazırlandı, yargı süreci sürüyor

Yürütülen çalışmaların ardından iki ayrı operasyonla çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığını söyleyen Yerlikaya, 16 Ekim 2024'te tamamlanan iddianameyle 47 kişi hakkında dava açıldığını belirtti. Tutuklu olarak yargılanan 22 sanıkla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

'Bir baba olarak çok üzgünüm'

Konuyla ilgili duygularını da paylaşan Bakan Yerlikaya, 'Bir baba olarak çok üzgünüm. Halkımızın üzüntüsünü de en derinden hissediyorum. Bebeklerin hayatını hiçe sayarak kazanç peşinde koşan bu vicdansızların en ağır cezayı almaları için bu davanın takipçisi olacağım,' ifadelerini kullandı.

Bu skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte, ailelerde büyük bir korku ve endişe yaşanırken, toplumdan da yetkililere yönelik yoğun bir tepki var.