Yeşilhisar'da 13 yaşında başladı - 20 yıl sonra babasından kalan mesleği sırtladı!

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan Yakup Eren, 13 yaşında kalaycılık mesleğine ilgi duymaya başladı. Babası Mehmet Eren'in yanında kalaycılık mesleğini öğrenen Eren, 20 yıl önce babasının hayatını kaybetmesi sonrasında babasından miras kalan kalaycılık mesleğini devam ettiriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Yeşilhisar'da 13 yaşında başladı - 20 yıl sonra babasından kalan mesleği sırtladı!

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde Yakup Eren (58), 13 yaşında baba mesleği olan kalaycılığı 45 yaşında yapıyor. İlçenin tek kalaycısı olan Eren, 'Babam 50 yıl boyunca kalaycı ustası olarak çalıştı. Ben de babasının yanında yaklaşık 25 yıl çalıştım. Babam vefat sonra da ihtiyaç ve talepten dolayı ben mesleğe devam ediyorum. Burada yetiştirecek çırak bulamıyoruz. Dolaysıyla meslekte son aşamalardayız. Bu işin son nesliyiz' dedi.

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan Yakup Eren, 13 yaşında kalaycılık mesleğine ilgi duymaya başladı. Babası Mehmet Eren'in yanında kalaycılık mesleğini öğrenen Eren, 20 yıl önce babasının hayatını kaybetmesi sonrasında babasından miras kalan kalaycılık mesleğini devam ettiriyor. 3 çocuk babası olan Yakup Eren, ailenin geçimini yeteneğinin bölgedeki son yöneticisi olduğunu ve çırak saldırıta zorlandıkları için kalaycılık mesleğinin yok olma tehlikesinin devam edeceğini söylüyor.

Yeşihisar'da 13 yaşında başladı - 20 yıl sonra babasından kalan mesleği sırtladı!

Babasının kalay ustası olduğunu söyleyen Yakup Eren, "Babam 50 yıl boyunca kalaycı ustası olarak çalıştı. Bende babamın yanında yaklaşık 25 yıl çalıştım. Bu mesleğe babasının vefat ettiği 2004 yılından bu yana ihtiyaç ve talepten dolayı ben devam ediyorum. Yetiştirecek çırak bulamıyoruz. Aşamalardayız. Bu işin son nesliyiz" dedi.

Yeşihisar'da 13 yaşında başladı - 20 yıl sonra babasından kalan mesleği sırtladı!

'Gelecek Nesillere Aktarılması Lazım'

Kalaycılık mesleğinin yok olma tehlikesi altında olup olmadığı da sözlerine ekleyen Eren, "Bakır kapların kalaylanması talep ediliyor. Ama, yeni üretilen alüminyum ürünlerinden dolayı kalaycılık bitme bölümüne geldi. Memleketimize özgü yiyecek ve içeceklerin kalaylı kaplarda tüketilmesi daha ayrıcalıklı oluyor. Sağlık açısından da iyidir. Malzemelerdeki pahalılıktan hem talepten işlerimiz azalıyor.