Yeşil Fasulye nasıl yapılır?

Yazın hafif ve besleyici yemek tarifleri tercih ediyorsanız taze fasulye yemeğini denemenizi tavsiye ederiz. Yazın en lezzetli sebze yemeklerinden, lezzetine doyum olmayan suyuna ekmek bana bana yedirten taze fasulye yemeğinin yapılışını sizler için hazırladık. Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

Yeşil Fasulye nasıl yapılır?

Yazın hafif ve besleyici yemek tarifleri tercih ediyorsanız taze fasulye yemeğini denemenizi tavsiye ederiz. Yazın en lezzetli sebze yemeklerinden, lezzetine doyum olmayan suyuna ekmek bana bana yedirten taze fasulye yemeğinin yapılışını sizler için hazırladık. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayıp ister misafirlerinize yada ailenizle taze fasulye yemeğini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Sizlerde taze fasulye yemeğini nasıl yapıldığını merak ediyorsanız tarifimize bakabilirsiniz.

Yeşil Fasulye nasıl yapılır?
Taze fasulye yemeği için gerekli malzemeler:
750g taze fasulye
1 büyük boy soğan
2 adet büyük domates
1 yemek kaşığı salça
Baharat
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yeşil Fasulye nasıl yapılır?
Taze Fasulye yemeğinin yapım aşaması:
Taze fasulye yapımı için ilk olarak; Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağ ile kavurun. Üzerine temizlenmiş, 2 ya da 3'e kesilmiş fasulyeleri ilave edin ve orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde fasulyelerin suyunu salıp çekmesini bekleyin. Kavrulan fasulyeleri kabuğu soyulmuş domatesleri ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra bir iki su bardağı kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu, baharatlarını (isteğe göre baharat kullanabilirsiniz) ekleyerek pişmeye bırakın.Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Pişen yemeğimizi ocaktan alarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.Bol domates bu yemeğe çok yakışıyor salça miktarını azaltarak domatesi artırabilirsiniz.