Yeşil OSB için bin 400 talep

Kayseri'de kurulması planlanan 4. Organize Sanayi Bölgesi için bin 400 kişinin arsa talebinde bulunduğu öğrenilirken, başvuru sürecinden haberdar olmayan pek çok yatırımcı, taleplerin yeniden toplanmasını istiyor.

Yeşil OSB için bin 400 talep

YEŞİL OSB KURULACAK

Türkiye’nin önemli ticaret merkezlerinden biri olan Kayseri’de hali hazırda 3 organize sanayi bölgesinde 2 binin üzerinde firma faaliyet gösteriyor. Kentte sanayinin çeşitlendirilmesi için yeni OSB kurma girişimleri devam ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin girişimleri sonucu Sivas Yolu Gömeç bölgesi yakınlarında yaklaşık 4 milyon metrekarelik tarım arazisi ticari alana dönüştürüldü. Bu bölge Kayseri'de 4. OSB olarak hizmet verecek.

TALEP TOPLANMIŞ

Ekonomim gazetesinde Hilal Sönmez’in haberine göre, Yeşil OSB olması beklenen 4. OSB için bin 400 yatırımcıdan 27 milyon metrekarelik ön talep geldi. Bu talepler, yatırım teşvik belgesi ve proje durumlarına göre değerlendirilerek, yatırımcılara tahsis edilecek. OSB yönetiminin çeşitli kriterlere göre tahsis yapması beklenirken, bu ölçütlere uyup uyulmayacağı konusunda ise endişe yaşanıyor. Yeşil OSB için talep başvurusu yapıldığı ortaya çıkarken, talep toplandığından haberdar olmayan pek çok kişi ise başvuruların yeniden açılmasını istiyor.