Yeşilçam'ın meşhur filmi Kayseri'de çekilmiş

Yeşilçam'ın meşhur siyah beyaz filmi Kayseri'de çekilen sahneleriyle sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Yeşilçam'ın meşhur filmi Kayseri'de çekilmiş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilçam klasiği olan 1969 yapımı ‘Bir Türk'e Gönül Verdim’ filmi, Kayseri’de çekilen sahneleriyle sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Özellikle Kayseri Cumhuriyet Meydanı ve Saat Kulesi'nin yer aldığı sahneler, Kayserililer başta olmak üzere birçok kişinin ilgisini çekti.

Yeşilçam'ın meşhur filmi Kayseri'de çekilmiş

Kayseri’de çekilen sahneler ilgi topladı

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, filmin Kayseri'de çekildiği sahneler tekrar gün yüzüne çıktı. Özellikle Cumhuriyet Meydanı’nda çekilen sahneler ve Kayseri'nin simgelerinden biri olan Saat Kulesi’nin göründüğü kareler ortaya çıktı. Filmin Kayseri’de geçen bölümler şehrin o yıllardaki görünümüne bakmak isteyenler filmin o sahnelerini tekrar açıp seyretti.

Yeşilçam'ın meşhur filmi Kayseri'de çekilmiş

Uluslar arası filmlere de ev sahipliği yaptı

Kayseri, sadece Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerine değil, uluslararası yapımlara da ev sahipliği yapmış bir şehir olarak dikkat çekiyor. 1963 yapımı America, America filmi de, Kayseri’nin Germir bölgesinden ve Erciyes Dağı'ndan sahneler barındırıyor.

Film ne anlatıyor?

‘Bir Türk'e Gönül Verdim’ filmi, Almanya’ya göçmen işçi olarak giden İsmail’in hikayesini anlatıyor. Almanya’da Eva Bender isimli bir kadınla ilişki yaşayan İsmail, bu ilişki sonucunda bir çocuk sahibi olur. Ancak İsmail, Eva’yı terk ederek Türkiye’ye geri döner. İki yıl sonra Eva, çocuğunun babası olan İsmail’i bulmak için Kayseri’ye gelir. Fakat İsmail, bu süreçte yeniden evlenmiş ve yeni bir hayat kurmuştur. Eva’nın gelişi, İsmail’in hayatında büyük bir karmaşaya yol açar; ancak İsmail, Eva’yı ve çocuğunu reddeder.