Yıkılan bina sakinlerinden şok iddia: Kira yardımı bile..

Kayseri'de yıkımı yapılan hasarlı binalarda yaşayan mülk sahiplerinden şok bir iddia geldi. İddialara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nden cevap bekleyen mülk sahipleri kira yardımı bile yapılmadığını belirtiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Yıkılan bina sakinlerinden şok iddia: Kira yardımı bile..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’deki hasarlı yapılar bir bir yıkılırken burada yaşayan mülk sahipleri ise çaresiz bir şekilde yardım bekliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nden cevap bekleyen mülk sahipleri kira yardımı bile yapılmadığını iddia ettiler.

Yıkılan bina sakinlerinden şok iddia: Kira yardımı bile..

Girişimleri sonuçsuz kaldı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Kayseri İl Müdürü Sibel Livdumlu, Mart ayında kentte 467 ağır hasarlı yapı tespit edildiğini bildirmişti. O tarihten bu yana herhangi bir açıklama yapmayan Livdumlu, yıkılan binalarla ilgili hangi kararların alınacağı ile ilgili hala bir bilgi vermemesi tepki ile karşılandı. Yıkılan binaların sakinleri bugüne kadar bütün girişimlerin sonuçsuz kaldığını ifade ettiler.

Yıkılan bina sakinlerinden şok iddia: Kira yardımı bile..

Hakları ne olacak?
Aylardır sorularına cevap bulamayan yıkılan bina sakinlerinden olan Bahadır Yücetürk, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını bu konuda hiçbir yardım ve haklarının ne olacağı konusunda da herhangi bir bilgi verilmediğini söyleyerek, “Hasarlı binamız yıkıldı. Buna itirazımız yok ancak bugüne kadar bize hiç sahip çıkılmadı. Herhangi bir kira yardımı yapılmadı. Biz yetkililerden cevap bekliyoruz” dedi.

Yıkılan bina sakinlerinden şok iddia: Kira yardımı bile..

Cevap bekliyorlar
Bir bina sakini CİMER’e yazdıkları şikayette şu ifadelere yer verdi, “Sayın Cumhurbaşkanım, bizlerin hem AFAD kapsamında, hem de kentsel dönüşüm kapsamına alınmamız elzemdir. Ayrıca şimdiye kadar taşınma ve kira yardımı almamış bulunuyoruz. Diğer hususta, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü terkin işlemi yaptığı halde binamız halen görünmekte, arsa niteliğine dönüşmemiş durumdadır. Adresle ilgili yanlışlık mevcut olup hala düzeltilmemiştir. Bu konularda gerekli düzeltmeleri yapılması ile mağduriyetlerimizin önlenmesi giderilmesini arz ederiz.”