Yılbaşında okunacak dua!

Yılbaşı gecesi kimi vatandaş dışarıda vakit geçirirken, kimi vatandaş da evinde vakit geçirmeyi tercih ediyor. Kimisi ise ibadet etmeyi tercih ediyor...

Yılbaşında okunacak dua!

Yılbaşı gecesi vatandaşlar arasında farklı tercihlere sahne oluyor. Kimi insanlar, yılın son günün dışarıda eğlenceli etkinliklere katılarak geçirmeyi tercih ederken, bir diğer kesim ise evinde huzurlu, sakin bir atmosferde evinde huzurlu bir şekilde vakit geçirmeyi seçiyor. Bu tercihler arasında ise ibadet etmeyi seçenler de bulunuyor.

Yılın yoğun temposundan, yaşanan güzelliklerden veya acılardan sonra vatandaşlar yeni yılın tüm güzellikle gelmesini ümit ederek çeşitli etkinliklere katılıyor. Bazı vatandaşlar ise bu durumu ibadete dökerek namaz kılıp Kur'an-ı Kerim okuyor. Camilere yöneliyor...

Yılbaşında okunacak dua!

Özellikle gece namazına katılan vatandaşlar yılbaşı gecesini ibadetle geçirerek manevi atmosferde huzu bulmayı amaçlıyor.

En Son Haber sitesinden alınan bu dua ise yılbaşında ibadet edenlerin kullandığı bir dua olarak öne çıkıyor.

31 Aralık gecesi edilecek dua

Allâhümme ente’l-ebediyyü’l-kadimu’l-hayyü’l-kayyümü’l-kerimü’l-hannânü’l-mennânü. Ve hâzihi sennetün cedidetün. Es’elüke fihe’l-ısmete mine’s-şeytan’r-racimi ve evliyâihi: Ve’l-avne âlâ hâzihi’n-nefsi’l-emmâreti bi’s-sût.Ve”l-istiğale bi mâ yukarribuni ileyke yâ ze’-celali ve’l-ikram.

Yılbaşında okunacak dua!

Anlamı

Allah’ım! Sen Ebedi ve Kadim’sin.. Başlangıcı ve sonu olmayan Hayy ve Kayyum’sun. Hayat sahibi ve herşeyi kıvamında tutansın. Kerim ve Hannan’sın. Sonsuz ikramların ve şefkatin sahibisin. Bu gün yeni seneye giriyoruz. Bu yeni senede, lanetlenmiş şeytanın ve yardımcılarından beni korumanı Senden istiyorum. Ve yine Senden devamlı kötülüğe teşvik eden nefsimden beni korumanı istiyorum. Ve yine senden beni sana yaklaştıracak işlerle meşgul olmam konusunda bana yardımcı olmanı istiyorum. Ey celal ve ikram sahibi Allah’ım!..