Yıldırım: Darbecilere darbeyi vurduk

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul'da 3. havalimanı merkez şantiyesinde, işçilerle iftarda bir araya geldi. Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimine de değindi ve 'Darbecilere darbeyi vurduk' ifadelerinde bulundu.

Yıldırım: Darbecilere darbeyi vurduk

Başbakan Yıldırım, konuya ilişkin olarak şunları kaydetti: "Milletçe bir olduk, beraber olduk, meydanlara indik darbecilere darbeyi vurduk. Şimdi hesabını veriyorlar. Verecekler. Bundan da rahatsız olanlar var, varsın olsun. Bu ülkenin bayrağını indirmeye çalışanlar, bu ülkenin ezanlarını, selalarını dindirmeye çalışanlara asla geçit vermedik, vermeyeceğiz. Onun için değerli kardeşlerim, 2017... Dünyada kriz var, Türkiye 2017'nin ilk dört ayında yüzde 5 büyümeyi gerçekleştirdi. Bizden daha fazla büyümesi olan iki ülke var, Çin ve Hindistan. Dünyada üçüncü sırada geliyoruz. Türkiye'yi sağa sola, başka ülkelere şikayet etmek için yollara düşenler, Türkiye'de yaşanan gerçeği de görsünler. Dünya alkışlıyor, 'Türkiye yüzde 5 büyüyor' diyor, 'Türkiye'nin ihracatı artıyor' diyor. 'Türkiye dünyanın en büyük havalimanını yapıyor, en uzun tünellerini yapıyor, en geniş köprülerini yapıyor' diye. Kıskananlar bir yanda, bir yanda da Türkiye'yi başkalarına şikayet eden siyasetçiler var. Ben takdiri milletime bırakıyorum."

Milletin her şeyin farkında olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Yarınımız bugünden daha güzel olacak." dedi. "Türkiye sizinle gurur duyuyor." tezahüratına, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz." diyerek karşılık veren Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizin akıl terinizle, alın terinizle gerçekleştirilen bu muazzam eser, gelecek kuşaklar için bir gurur kaynağı olacak. Günler geçecek, yıllar geçecek buradan geçerken diyeceksiniz ki 'Bu havalimanını yaparken ben de vardım. Ben de çalıştım'. Bu gururu çocuklarınıza anlatacaksınız, torunlarınıza anlatacaksınız. Bundan daha büyük gurur olmaz, bundan daha güzel bir iş olmaz. Hepinizden Allah razı olsun. Yüklenici firmaya, müteahhitlerimize, İGA Grubu'na teşekkür ediyoruz. Değerli kardeşlerim, ayrıca Ulaştırma Bakanımız ve bütün ekibine de Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğüne, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yaklaşan Kadir Gecenizi şimdiden tebrik ediyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Bayramı ailenizle, sevdiklerinizle birlikte sağlık, sıhhat içinde geçirmenizi Mevlam'dan niyaz ediyorum. İnşallah ülkemiz ve bölgemiz bu sorunlardan da kurtulacak, ülkemizin başını ağrıtan bu terör belası da kararlı duruşumuz, etkin mücadelemizle sonlanacak. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Türkiye'nin önü açıktır, geleceği aydınlıktır. Buna adım kadar inanıyorum. Bu duygularla hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Allah'a emanet olun. Sağolun var olun kardeşlerim." HABER-FOTO: BAŞBAKANLIK BASIN MERKEZİ