Yıldırım: 'Teröre sıfır müsaamaha diyoruz'

Başbakan Binali Yıldırım, bayram kutlamaları kapsamında bir konuşma yaptı. Gerçekleşen konuşmada Yıldırım, gündemdeki konulara ve teröre değindi. Yıldırım: 'Teröre sıfır müsamaha gösteriyoruz' ifadelerinde bulundu.

Yıldırım: 'Teröre sıfır müsaamaha diyoruz'

Yaptığı konuşmada Yıldırım, FETÖ'cülerin sonunun göründüğünü, tek tek adalet önünde hesap verdiklerini ifade ederek, hak ettikleri cezayı hukuk içerisinde en ağır şekilde alacaklarını söyledi.PKK'nın da, yapılan çetin mücadeleyle birlikte çözülme sürecine girdiğini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti: "Bu çözülme etkisiyle ne yapacağını şaşıran bu alçaklar geçtiğimiz günlerde Silvan'da bir çocuk parkını hedef alacak kadar alçaldılar. Yıllardır tek bir çivi çakamayan bu terör zihniyeti artık devletin çocuklarımız için yaptığı parkları bile yakacak kadar alçaldı. Bu kadar derin bir ilkesizlik çukuruna düştüler. İnsan kaynağı tükenen, gençleri dağa çıkaramayan PKK'nın sözde yöneticilerinin telsiz konuşmaları, içine düştükleri çaresizliği ortaya koyuyor."
 
Başbakan Binali Yıldırım, sınırın ötesinde bulunan PYD, YPG ve DEAŞ'a karşı her an müteyakkız olarak gereken, ülkenin, milletin güvenliği ve selameti için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, gerektiği zaman buralarda da Fırat Kalkanı Harekatıyla nasıl sınırların, milletin can ve mal güvenliğini teminat altına alındığı gibi icap ederse başka bölgelerde aynısını yapmaktan zerre kadar tereddüt etmeyeceklerini söyledi.
 
Yıldırım, 80 milyon vatandaştan birinin kılına zarar geleceğini hissetmeleri durumunda uluslararası hukuktan kaynaklanan bütün hakları sonuna kadar kullanacaklarını ifade eden Yıldırım, kardeşliğe sınırsız kucak açtıklarını ama teröre sıfır müsamaha dediklerini kaydetti. HABER-FOTO: BAŞBAKANLIK BASIN MERKEZİ