Yıldırım: 'Yakın çalışmaya devam edeceğiz'

Başbakan Binali Yıldırım, Ukrayna'nın egemenliğini, Kırım dahil toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini önemsediklerini ve bunu bunu desteklemeye devam edeceklerini ifade ederek, 'Yakın çalışmaya devam edeceğiz' dedi.

Yıldırım: 'Yakın çalışmaya devam edeceğiz'

Konuşmalarında Kırım Tatarlarının, Ukrayna ile Türkiye arasında özel bir dostluk köprüsü oluşturduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Kırım'ın ilhakıyla ortaya çıkan Kırım Tatarlarının sorunlarının giderilmesi, iskan meselelerinin halledilmesi için Ukrayna hükümetiyle yakın çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
 
Ukrayna yönetiminin, bu süreçte Kırım Tatarlarının siyasi, ekonomik meseleleriyle yakından ilgilenmelerini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:
 
"Yıllardan beri Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun bu konudaki gayretlerini biliyoruz. Kendisine verdiğiniz önem ve destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Ukrayna yönetiminin, Sayın Poroşenko ve Sayın Groysman önderliğinde ülkenizde devam eden zorlu siyasi ve ekonomik koşullara rağmen iddialı reform programını görüyoruz ve bunu destekliyoruz. Buradaki başarılarınızı da takdir ediyoruz. Bu çabalar nihayetinde ülkenin gelişmesi, kalkınması için çok büyük bir katkı ve sonuç doğuracaktır."
 
"UKRAYNA'DA DA UZANTILARI OLDUĞUNU BİLİYORUZ "
 
Başbakan Yıldırım, Ukrayna hükümetinin, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında demokrasinin, seçilmiş ve meşru hükümetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan yanında olduğunu ilk anda dünyaya duyurduğunu ve darbeye karşı Türkiye'ye açıkça desteğini ortaya koyduğunu vurguladı.
 
Ukrayna Başbakanı Groysman'ın, gazi Meclisi ziyaret edeceğini dile getiren Yıldırım, "Bu vesileyle bu hain örgütün, milletin iradesinin tecelli ettiği yüce Meclisi bombalayıp, yok edecek kadar gözü dönmüş olduğuna bir kez daha gözlerinizle şahit olacaksınız. Bu girişimin arkasındaki terör örgütünün birçok ülkede olduğu gibi Ukrayna'da da uzantıları olduğunu biliyoruz. Bu konuda Sayın Başbakanın gerekli adımları atma konusunda kararlı olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Ukraynalı mevkidaşı ile iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri etraflıca değerlendirdiklerini belirten Yıldırım, mevcut rakamların Türkiye ile Ukrayna'nın potansiyelini yansıtmadığını vurguladı. Yıldırım, bu bakımından gerek tarım alanında gerekse savunma sanayi ve havacılık, eğitim ve kültür alanlarındaki iş birliği potansiyellerinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. HABER-FOTO: BAŞBAKANLIK BASIN MERKEZİ