YKS Açıklandı – Kayseri'de Öğrencilere Zam Şoku!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Kayseri'de konut kiraları güncellendi. Özellikle büyükşehirlerdeki üniversitelere yerleşen öğrenciler, artan kira fiyatları ve özel yurt ücretleri nedeniyle şimdiden uygun fiyatlı yer arayışına girdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

YKS Açıklandı – Kayseri'de Öğrencilere Zam Şoku!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, üniversiteye yerleşen öğrencilerin barınma telaşı başladı. Özellikle büyükşehirlerdeki üniversitelere yerleşen öğrenciler, artan kira fiyatları ve özel yurt ücretleri nedeniyle şimdiden uygun fiyatlı konut arayışına girdi. Kayseri, bu süreçte kira artışlarıyla öne çıkan şehirlerden biri oldu.

Kayseri’de Kiralar Güncellendi

Kayseri’de üniversite kazanan öğrenciler için konut kiralama süreci, sonuçların açıklanmasıyla birlikte hız kazandı. Ancak bu yıl, öğrencilere yönelik kiralık evlerde ciddi fiyat artışları yaşandı. Özellikle YKS sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından, şehirdeki konut kiraları önemli ölçüde güncellendi. Ev sahipleri, öğrenci talebindeki artışı fırsat bilerek kira bedellerini yukarı çekti.

Büyükşehirlerde Yer Bulma Telaşı

Kayseri’deki kira artışları, üniversiteye yerleşen öğrenciler ve ailelerini zorlarken, bu durum büyükşehirlerde daha da belirgin hale geldi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde üniversite kazanan öğrenciler, hızla yükselen kira fiyatları karşısında uygun fiyatlı yer bulmakta zorlanıyor. Öğrenciler, artan maliyetler nedeniyle KYK yurtlarına yönelmek istese de bu yurtlardaki sınırlı kapasite, öğrenci evlerini ve apartlarını ön plana çıkarttı.

Öğrenci Evlerine Yüzde 100 Zam İddiası

Kayseri’deki apartman daireleri ve öğrencilere yönelik kiralık evlerde yüzde 70-80 oranında zam yapıldığı iddia edildi. Hatta bazı ev sahiplerinin, kiraları yüzde 100 oranında artırdığı da öne sürülüyor. Bu zamlarla birlikte, Kayseri’de ortalama bir evin kirası 20 bin TL’yi geçti. 

Eylül’de Yeni Zamlar Bekleniyor

Öğrenci akınının başlamasıyla birlikte, özel yurtlarda da fiyat artışlarının yaşanacağı tahmin ediliyor. Şu anda, Kayseri’de dört kişilik bir odanın aylık ücreti ortalama 6 bin TL olarak belirlenmişken, iki kişilik odaların ücreti 7 bin TL’ye kadar çıkıyor. Ancak, bu fiyatların sadece şimdilik geçerli olduğu ve eylül ayında yurt ücretlerinde yeni bir artışın olacağı öğrenildi.