YKS ek tercihleri ne zaman bitecek?

YKS ek yerleştirme tercihleri 6 Eylül itibariyle alınmaya başladı. Peki, ek tercih süreci ne zamana kadar devam edecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

YKS ek tercihleri ne zaman bitecek?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ek tercih dönemi başladı. Tercih yapacaklar son başvuru gününü araştırıyor.

YKS ek yerleştirme tercihleri 6 Eylül Cuma günü alınmaya başlandı. Ek yerleştirme tercihleri yapmadan önce adayların, 2024-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini kılavuzdaki bilgilere uygun şekilde yapmaları gerektiği bildirildi. Kılavuzda yer alan bilgiler doğrultusunda yapılacak tercihlerde, adayların yerleşme şansını artacağı ve tercih hatalarının önüne geçileceği söyleniyor. Aynı zamanda adayların tercih yaparken puan, sıralama ve kontenjan gibi önemli detayları göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

Adaylar, ek yerleştirme tercihlerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilecek.

6 Eylül'de başlayan ek tercih dönemi, 11 Eylül Çarşamba günü saat 23.59'da sona erecek.

Ek tercih ücretli mi?

Ek yerleştirme için 80 TL ödeme yapmayan adayların, yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılıyor. Ücreti yatırmayan adayların yerleştirme işlemi alınmıyor. Ayrıca, adaylar tercih sürecine dair detaylı bilgilere ve ek yerleştirme kontenjanlarına ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilirler.

ÖSYM ek tercih klavuzuna ulaşmak için tıklayınız...