Yok artık diyeceksiniz - Bu da boşanma sebebiymiş!

Son zamanlarda bazı boşanma sebeplerine ilişkin yapılan açıklamalar sosyal medyada gündem oluyor. Örneğin, telefonu eşine 'alo' diyerek açmak bir boşanba sebebiydi. Bakın bu söz de boşanma sebebiymiş. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Yok artık diyeceksiniz - Bu da boşanma sebebiymiş!

TÜİK verilerine göre türkiye'de boşanan çiftlerin sayısında düşüş yaşanırken Kayseri'de de boşanma sayısı düşüş gösterdi. Ancak boşanma davaları da devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda eşe 'alo' dememek kusur sayılırken kayınvalideye 'anne-baba' dememek de boşanma sebebi sayıldı.

Boşanma davasında ilk derece mahkeme eşlerin birbirlerine farklı şekilde kusurlu davranışlarının olmasının yanında taraflardan birinin eşine 'alo' diye hitap etmesini ayrıca kusur görülmüş ve boşanma sebebi sayılmıştı. Yine başka bir boşanma davasında ise kayınvalide veya kayınbabaya 'anne-baba' diye hitap etmemek de boşanma sebebi sayıldı.

Yok artık diyeceksiniz - Bu da boşanma sebebiymiş!

Kayseri'de boşanma oranı nasıl?

TÜİK'in açıkladığı verilere göre Kayseri'de 2022 yılında 3 bin 536 kişi boşanırken, 2023 yılında 3 bin 220 kişi boşandı. Türkiye genelinde geçen yıl evlenen çiftlerin sayısı 2022 yılına göre 1,82 azalarak 565 bin 435'e geriledi. 

Kayseri'de ise kaba boşanma hızı 2022 yılında 2,46'dan 2023 yılında 2,23'a geriledi.