Yollu: 'Bıçakla çivi kesmek değil, bıçağın keskin kalması önemli'

Kayseri Şehit Nazım Bey Mahallesi'nde bıçak imalatı yapan Soylu Bıçakçılık'ın sahibi Bıçak Ustası Erhan Yollu, bıçakla çivi kesmenin öneminin olmadığını, önemli olanın bıçağın keskinliğini kalıcı kılmak olduğunu dile getirdi.

Yollu: 'Bıçakla çivi kesmek değil, bıçağın keskin kalması önemli'

30 yıldır bilfiil bıçak imal ettiğini belirten Bıçak Ustası Yollu, bazı bıçakların çivi kesmesini marifetmiş gibi gösterildiğini, artık bunların geride kaldığını çünkü kendi bıçaklarının en kalın çiviyi dahi kestiğini belirterek, önemli olanın bıçakların çivi kesmesi değil, keskinliğinin kalıcı olması olduğunu paylaştı.
 
BIÇAĞI YERİNDEN ALSINLAR
 
Verdiği bilgilerde Yollu, bazı bıçak satıcılarının müşterilerine bıçakları el yapımı gibi sattıklarını ancak bunların fabrika yapımı olduğunu söyleyerek, bundan emin olmaları için insanlara bıçağı imal eden yerlerden almaları tavsiyesinde bulundu. 
 
HERKES MESLEĞİNİ YAPSIN
 
Kendisinin Ermeni Artin Usta’nın çırağı olduğunu söyleyen Yollu, son olarak ise işi bilen bilmeyen her insanın bıçak yapmaya kalkıştığını ve sonunda da mağduriyetler yaşandığını dile getirerek; “Herkes işini yapmalı. İşin erbabı bıçağı imal etmeli” dedi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ