Yönetimde Berna Gözbaşı da yer aldı!

Berna Gözbaşı onursal başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği yönetim kurulunda yer aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Yönetimde Berna Gözbaşı da yer aldı!

Onursal Başkanlığını Emine Erdoğan’ın üstlendiği, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Merkezi Derneği’nin (TOGEMDER) 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Yönetimde Kayserili isim Berna Gözbaşı da yer aldı.

Onursal Başkanlığını Emine Erdoğan’ın üstlendiği, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Merkezi Derneği’nin (TOGEMDER) 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı, İTO Cemile Sultan Korusu’nda yapıldı. Toplantıya, İstanbul Valisi Davut Gül, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürü Ejder Batur, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, çok sayıda milletvekili ile dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.Toplantıda TOGEMDER İcra Kurulu Başkanı Belma Sekmen, TOGEMDER Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Toplantıda ayrıca, yeni dönem Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri de belirlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Yönetim Kurulu Başkanı Belma Sekmen tarafından TOGEMDER’in faaliyetlerini anlatan bir sunum da yapıldı.’ 

Yönetimde Berna Gözbaşı da yer aldı!

‘TOGEMDER şu hizmetleri yapıyor’ dedirtebilmemiz lazım’

Toplantıda bir konuşma yapan İstanbul Valisi Davut Gül, ‘100 sene sonra, 200 sene sonra, 500 sene sonra, ‘TOGEMDER diye bir dernek kurdular, Cumhurbaşkanımızın eşi himaye etti ve o, ‘Şu hizmetleri yapıyor’ dedirtebilmemiz lazım. TOGEMDER’in başarısı, hanımefendinin başarısı; hanımefendinin başarısı, Sayın Cumhurbaşkanımızın başarısı. Dolayısıyla da, belki alışkanlıklarımızı da bir tarafa bırakarak. Nedir alışkanlıklarımız? Genelde hepiniz çok gençsiniz son 25 yılda, hatta 30 yıl 35 yılda Büyükşehirle birlikte, 94’ten itibaren Büyükşehirin imkânları belediyenin imkânları, sonra bakanlıkların imkânları yokmuş gibi bir yapı oluşturmak lazım. Yani 50 sene sonra ne olacağını bilmeyiz. 300 sene sonra ne olacağını bilmeyiz. O açıdan daha sivil yönü güçlü, hiç şüphesiz kamu kurum ve kuruluşlarıyla, belediyelerle herkesle işbirliği yapılabilir, yapılması da gerekiyor onların imkânlarını sonuna kadar kullanmak gerekiyor, çok kıymetli ama o sivil yönünü güçlendirerek faaliyet yapmak daha kalıcı olmuş olur’ ifadelerini kullandı.

Yönetimde Kayseri’nin de önemli isimlerinden Berna Gözbaşı da yer aldı. Gözbaşı  Kayseri'de kurulu yatak üreticisi BRN Yatak firmasının kurucusudur. Girişimcilik ve ihracat alanında birçok ödüle layık görülen Gözbaşı 2019 yılında Kayserispor Futbol Kulübü'nün başkanı seçilerek Süper Lig'deki ilk kadın spor kulübü başkanı olmuştur.