Yozgat'ta ekmeğe zam geldi - Kayseri'de son durum ne?

Yozgat da ekmeğin zamlandığı şehirlerden oldu. 4 lira olan ekmek 6.5 liradan satışa sunuluyor. Peki Kayseri'de ekmeğe zam gelecek mi? Vatandaş merak ediyor. Haberin detayı Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde..

Yozgat'ta ekmeğe zam geldi - Kayseri'de son durum ne?

Yozgat’ta fırıncıların zam talebi üzerine 4 liradan satılan 200 gram somun ekmek dün itibariyle 210 gram olarak 6.5 liradan satışa sunuldu. Pide fiyatının 7 liraya çıktığı kentte asırlık yöresel lezzet parmak çöreğinin fiyatı da 5 liradan 7 liraya yükseltildi.

Peki Kayseri'de ekmeğe zam gelecek mi?

Kayseri'de somun ekmeğe zam gelecek mi diye beklenirken son zamlarla birlikte değişen fiyatlara göz atalım.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait kent ekmek büfelerinde geçtiğimiz haziran ayında 21 ürüne zam geldi. Zamdan vatandaşların en çok tercih ettiği somun ekmeği de nasibini aldı. 200 gramlık somun ekmeğine yüzde 30 oranında zam geldi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kent ekmek büfelerinde satılan somun ekmeğine zam yaptı. Yüzde 30'luk zammın ardından 2 lira 75 kuruştan satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 3 lira 75 kuruşa yükseldi.

Fırınlara da zam gelmişti

Kayseri Fırıncılar Odası'na bağlı faaliyet gösteren özel fırınlarda da 1 Haziran itibariyle fiyat güncellemesine gidilerek 4 lira olan 200 gram somun ekmek 5 liraya yükseltilmişti. 

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...