Yozgat, Tokat, Kırşehir ve Kayseri... Zorunlu Hale Gelecek

Sosyal medya üzerinden gayrimenkul ilanı verenler için önemli bir düzenleme yolda. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya konan 'doğrulanmış ilan' düzenlemesinin, emlak portallarının yanı sıra sosyal medya platformlarındaki gayrimenkul ilanlarını da kapsayacağını duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Haber'de…

Yozgat, Tokat, Kırşehir ve Kayseri... Zorunlu Hale Gelecek

Kayseri’de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri de yakından ilgilendiren bu düzenleme hakkında bilgi veren Taylan, uygulamanın sektörün tüm kesimlerinden destek gördüğünü belirtti. Bakanlığın gayrimenkul ve otomotiv sektörlerine yönelik yaptığı bu tür düzenlemelerin, hem tüketiciye hem de sektörde çalışanlara olumlu katkılar sunduğunu ifade eden Taylan, ev ve araç fiyatlarının kontrol altında tutulmasının ekonomik denge açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Düzenlemeye dair toplumda bazı yanlış anlamalar olduğunu belirten Taylan, ‘Gayrimenkul ilanlarının yalnızca elektronik sistemler üzerinden yapılacağına dair bir algı oluşmuş durumda. Ancak asıl amaç, internet üzerindeki ilanların manipülasyona karşı denetlenmesini sağlamaktır’ dedi.

Taylan, bu yeni düzenlemenin kayıt dışı emlakçılarla mücadeleyi de güçlendireceğini söyledi. Sadece Ticaret Bakanlığı'ndan yetki belgesi almış gayrimenkul danışmanlarının emlak portallarında ilan verebileceğini belirten Taylan, Türkiye'de şu anda 69 bin yetki belgeli emlakçı bulunduğunu ve yaklaşık 20 bin kişinin ise yetkisiz olarak çalıştığını ifade etti. Yılsonuna kadar kayıtlı emlakçı sayısının 90 bine çıkmasının beklendiğini söyleyen Taylan, yeni düzenleme ile yetkisiz emlakçıların ilanlarının yayımlanamayacağını ve bu durumun kaçak emlakçılığı engellemede etkili olacağını belirtti.

Sosyal medya platformlarının da bu kapsamda denetime tabi tutulacağını ve kaçak ilanların engelleneceğini vurgulayan Taylan, tüm ilanların doğrulanmış bilgilerle sunulmasının zorunlu hale geleceğini kaydetti. Ayrıca, ada ve parsel bilgileriyle ilgili sektörde yaşanan sorunları yetkililere ilettiklerini ve bu konuda bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Taylan, düzenlemelerin sektördeki olumlu gelişmelere katkı sağlayacağını belirterek, Ticaret Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti.