Yücel'den hem sınavın hem de seçimin olacağı okula tepki

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, hafta sonunda hem Liselere Giriş Sınavı (LGS) yapılan Besime Özderici İlkokulu'nda muhtarlık seçimleri yapılmasını eleştirdi.

Yücel'den hem sınavın hem de seçimin olacağı okula tepki

Hafta LGS sınavı yapıldı. Kayseri'de Melikgazi ilçesi Alparslan Mahallesi'ndeki Besime Özderici İlkokulu'nda sınava giren öğrenciler, okula gittiklerinde muhtarlık seçimiyle karşılaştı.


Alparslan Mahallesi Muhtarı Fatih Çalışkan'ın görevden alınması ve ardından üç mahallenin birleştirilmesinin ardından, mahallede muhtarlık seçimine gidildi. Yapılan seçimde daha önce azalık görevinde bulunan Yalçın Sezgin muhtar olarak seçildi. Sezgin'in muhtarlığı aldığı seçim, LGS sınavına denk getirildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel de, muhtarlık seçiminin sınavla aynı haftaya getirilmesinin çocuklara yapılmış bir haksızlık olarak değerlendirdi.

Yücel, konuyla ilgili açıklamasında, "Bu muhtarlık seçimi bu hafta değil de bir sonraki hafta olsa aslında hiçbir şey olmazdı. Muhtarlarımız da buna itiraz etmezlerdi. O işi de halledelim ama 4 yıldır ailelerin çocuklarına verdiği emek, yıllardır çocukların bu güne hazırlandığını düşününce bunun büyük bir haksızlık olduğunu anlamak zor olmayacaktır. Yazıktır. Vatandaşlarımız duyarlı bir hükümet bekliyor. Bu muhtarlık seçimini önümüzdeki haftaya aktarsak ne olurdu?" dedi.

>>İHA