Yumuşacık Et Kavurma Nasıl Yapılır? Pratik Yemek Tarifi - Türk Mutfağı
Et kavurma, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Peki, yumuşacık et kavurma nasıl yapılır detaylar haberimizde…
Et kavurma, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Et kavurma, kuzu veya dana etinin küçük parçalara kesilip soğan, tuz ve baharatlarla kavrulmasıyla yapılır. Et kavurmanızı, bulgur veya pirinç pilavı eşliğinde servis edilebilirsiniz.
Malzemeler,
- 500gr. Dana eti
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 bardak kaynar su
- Tuz
- Pul biber
- Toz biber
Et kavurma yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:
- Etler küçük küçük olacak şekilde doğranır.
- Tava yağsız bir şekilde ısıtılır.
- Etler kızgın tavaya alınır ve renkleri dönene kadar karıştırılır.
- Kabuğu soyulmuş bir adet soğan doğranmadan tavaya eklenir.
- Suyunu bırakan etlere sıvıyağ eklenir
- Etler suyunu çekince 1 bardak kaynar su ve bahratlar eklenip tavanın kapağı kapatılır.
- En kısık ayarda 2 saat kontrollü bir şekilde pişirilir.
- Etler pişince soğan içinden alınır ve servis edilir.
Öneri: etlerinize koyacağınız birkaç parça limon tuzu etinizi daha yumuşak yapacaktır.
Afiyet olsun.
Sunum önerisi;
• Kavrulmuş etinizi derin bir kasenin dibine yerleştirip üzerine pilavınızı ekleyerek sunacağız tabağa ters çevirebilirsiniz.