Yunan adalarına çok kolay gidebilirsiniz!

Yunan adalarına gitmek artık çok daha kolay. Türk vatandaşları sadece pasaport ile yunan adalarına gidebilecek. Kayserili vatandaşlar araştırmaya başladı. Kapıdan vize uygulaması ile hangi yunan adalarına gidilebilir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde...

Yunan adalarına çok kolay gidebilirsiniz!

Türk vatandaşları Yunan adalarına pasaport ile gidebilecek. Kayserililer bu haber size..

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina’da görüştüğü Yunan Başbakan Miçotakis, Yunan adalarında Türk turistlere kapıda bir hafta vize uygulamasına geçtiklerini duyurdu. Yunanistan’ın bu çalışması AB Komisyonu tarafından onaylandı.

Yunan adalarına çok kolay gidebilirsiniz!

Türk turistlerin Yunanistan adalarına gidebilmesi için öncelikle kapıdan vize alarak 60 avro ödemesi gerekiyor. Türklerin ayrıca kapı vizesi alabilmesi için yanında en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport, 2 biyometrik fotoğraf, seyahatini karşılayacak kadar bakiyenin bulunduğu 3 aylık banka hesap dökümü, otel rezervasyonu, feribot bileti, yolculuk sağlık sigortası, kimlik fotokopisi ve başvuru formu olması gerekiyor.

Ayrıca Türk vatandaşlarının pasaportlarında KKTC vize damgasının bulunmaması gerekiyor.

Yunan Başbakanı Miçotakis kapıdan vize uygulamasının tüm yıl boyunca geçerli olduğu açıklamalarını yaptı. Rodos Limanı İşletmeleri Müdürü Vayiannakis kapıdan vize uygulaması için bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Kapıdan vize uygulamasıyla hangi yunan adalarına gidilebilir?

Yunan adalarına çok kolay gidebilirsiniz!

Türk vatandaşları 10 yunan adasına bu haftadan itibaren kapıdan vizeyle gidebilecek. Bu adalar;

Sakız

Midilli

Rodos

Samos

Kos

Meis

Patmos

Leros

Kalimnos

Simi adaları