'YUNANİSTAN ATEŞLE OYNAMAKTAN VAZGEÇMELİ'

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir Uluslararası anlaşmalar hakkında MHP Grubu adına söz aldığı konuşmasında, Yunanistan'ın deniz yetki alanını tayin etme yaklaşımından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

'YUNANİSTAN ATEŞLE OYNAMAKTAN VAZGEÇMELİ'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki gelişmelerle ilgili konuşma yapan Özdemir, ülkede yapılan son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, Türkiye'nin garantörlüğünü koruyan anlayışın göstergesi olduğunu ifade etti.

"YUNANİSTAN'IN TAVRI HUKUK VE VİCDAN DIŞI"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kaderinin Türkiye'yle bir ve beraber olduğunu belirten Özdemir, Yunanistan'ın deniz yetki alanı tayinine dair girişimlerinin hukuk ve vicdan dışı olduğunu ifade etti. Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doğu Akdeniz merkezli yaşanan gelişmelerde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'nin beraber sergilediği mücadele, bölgesel hesaplarda Kıbrıs Türklüğünün asla yok sayılamayacağını ve Türkiye'nin müsaadesi olmayan hiçbir girişimin de amacına ulaşamayacağını açıkça göstermiştir. Ege ve Akdeniz'de askerden arındırılmış ve silahsız olması gereken adaları aksi yönde uygulamalara tabi tutan, hukuk ve vicdan dışı yaklaşımlarla deniz yetki alanı tayinine kalkan Yunanistan ateşle oynamaktan vazgeçmelidir. Aksi bir durumda, hakkın ve haklının kim olduğu ve dahi hakkın nasıl alınacağı açık bir şekilde tecrübe edilebilecektir.”

AZERBAYCAN’LA BİR MİLLET, İKİ DEVLETİZ

Öte yandan, Azerbaycan'ın Karabağ'da elde ettiği zaferle beraber Türkiye ile ikili ilişkilerin eriştiği yüksek seviyenin, kararlılık ve güvenle geleceğe doğru yol almakta olduğunu kaydeden Özdemir, “Şimdiye kadar savunma, enerji, ulaşım, ticaret gibi çok geniş bir sahada var olan ilişkilerimizin mümkün olan en üst düzeye çıkması ve her alanı kaplaması temennimizdir. Bu çerçevede, var olan kültürel yakınlığımızın daha da anlamlı bir hâl almasına yönelik yapılacak çalışmalar, Azerbaycanlı soydaşlarımızla kurulan, var olan köprüleri güçlendirebilecektir." diye konuştu.

Kurumsal Haber