Yurt Dışında 4 bin 750 TL, Kayseri'de Bakın Kaç TL?

Kurban Bayramı'na artık sayılı günler kaldı. Kayseri'de kurban fiyatları vatandaşın cebini yakmaya devam ederken, yurt dışında 4 bin 750 TL ve daha düşük fiyatlara kurban kesimi, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bakın, Kayseri'de kurban fiyatlarında son durum nasıl? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Yurt Dışında 4 bin 750 TL, Kayseri'de Bakın Kaç TL?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, dini görevlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarda da kurbanlık telaşı başladı. Kurban öncesinde fiyat araştırması yapan vatandaşlar, duydukları fiyatlar karşısında şoka uğrarken, yurt dışındaki hisselerin fiyatları da tepkilere neden oluyor.

Yetkililer, ‘sıkıntı yaşanmayacak’ şeklinde açıklamalar yapsa da kırmızı et fiyatlarındaki fahiş artış, kurbanlık fiyatlarına da yansıdı. Kayseri’de kurbanlık fiyatları ile ilgili Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış yaptığı açıklamada, ‘Kurbanlık büyükbaş hisse olarak 25-30 bin TL arasında, küçükbaş adet olarak kurbanlık ise 10 bin TL ile 20 bin TL arasında tavsiye fiyatları oluşmuştur’ ifadelerini kullandı.

Yurt Dışında 4 bin 750 TL, Kayseri'de Bakın Kaç TL?

Yurt dışında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından küçükbaş kurban kesim fiyatı 4 bin 750 TL olarak açıklandı. Kayseri'de küçükbaş kesim ücreti 8-25 bin TL arasında değişiyor.

Tepkiler Büyüyor!

Kurbanlık fiyatları vatandaşın cebini yakmaya devam ederken, yurt dışında kurban kesmenin cazip fiyatları vatandaşın tepkisine neden oluyor. Yurt dışında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurban kesim bedeli 4 bin 750 TL olarak açıklandı. Türkiye içine bağış yapılmak istenirse bu fiyat 11 bin 750 TL olarak açıklandı. Birçok vatandaş, yurtdışı ve yurtiçinde yaşanan bu fiyat farklılığına tepki gösteriyor. Yurt dışı kesim ücretlerinin çok uygun olduğunu ifade eden bir vatandaş, ‘İbadetimizi bile artık yapamıyoruz. Yurt dışı kesim fiyatları çok uygun. Kayseri’de 15 bin TL’ye kesene kadar, yurt dışına bağış yapar kalana da evime et alırım’ dedi.

Yurt Dışında 4 bin 750 TL, Kayseri'de Bakın Kaç TL?

Yurt içi ile yurt dışı arasında görülen bu fiyat farklılığı nedeniyle pek çok kişinin, kurbanlığı Kayseri’de kesmek yerine yurt dışına bağışlamayı tercih ettiği ifade edildi.