Yürüyen merdiven tehdit ediyor

Kayseri şehir merkezindeki Ordu Evi Alt Geçidi'nde bulunan yürüyen merdivenden hareket esnasında yüksek ve korkutucu sesler geliyor.

Yürüyen merdiven tehdit ediyor

Alt geçidin Ordu Evi yanına çıkan taraftaki yürüyen merdivenden çıkan sesler vatandaşları da ürkütürken, vatandaşlardan bazılarını da normal merdivenden çıkmaya yöneltiyor. Olası bir basamak kırılması veya çökmesi durumunda ciddi hasarlara neden olabileceği düşünülen yürüyen merdivenlerin bakımlarının ise periyodik olarak yapıldığı biliniyor. 
 
Söz konusu yüksek ve ürkütücü sesler çıkaran yürüyen merdivenin bir süredir böyle hizmet verdiği öğrenilen bilgiler arasında.
 
İSTANBUL’DA ÇÖKME YAŞANMIŞTI
 
Yürüyen merdivenler konusunda geçtiğimiz aylarda İstanbul Maslak-Ayazağa Metro İstasyonu giriş bölümündeki yürüyen merdivende çökme sonucu bir kaza yaşanmıştı. Yaşanan kaza bir kişinin yaralanmasına neden olurken kazanın ucuz atlatıldığı görülmüştü. Merdivenler arasına sıkışan vatandaşın uzun süre kurtarılmayı beklediği kayıtlara geçmişti. Yaşanan çökmenin merdivenin sonlandığı noktada meydana gelmesi halinde ise vatandaşın çok daha fazla yara almasının söz konusu olduğu gözler önüne serilmişti. Benzer bir kazanın yaşanmaması için yetkili ile görevlilerin daha özenli davranması gerektiği yürüyen merdivenin, bir an önce sese neden olan ve ilerde kazaya sebep olması ihtimali bulunan sorununun çözülmesi gerekiyor. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ