Yüzde 100 dana eti sucuğu sanılıyordu: At ve eşek eti çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde yüzde 100 dana eti olarak satılan ünlü bir sucuk markasında at ve eşek eti tespit edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Yüzde 100 dana eti sucuğu sanılıyordu: At ve eşek eti çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığı son günlerde yaptığı çalışmalarla halkın sağlığını tehdit edecek markaların foyalarını ortaya çıkarmaya devam ediyor. Son yapılan denetimde ise vatandaşların yüzde 100 dana eti diye güvenerek aldığı ünlü bir sucuk markasında at ve eşek eti tespit edildi.

Bakanlık bir bir ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde, Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde üretilen ‘Balıkçıoğlu Sucukları’ markalı sucuklarda at ve eşek eti (tek tırnaklı eti) tespit edildi. Yüzde 100 dana eti olarak pazarlanan ürünlerin içeriği, halk sağlığını tehdit eden bir durum oluşturdu.

Güvenilir markada skandal!

2 Ekim Çarşamba günü yayımlanan listede, ‘Işıl İşlem Görmüş Dana Sucuk’ adıyla satılan ve Mayıs-Haziran tarihli paketlerde at ve eşek etine rastlandığı açıklandı. Ürünlerin üzerinde ‘Balıkçıoğlu Sucukları Hafif Baharatlı Katkısız %100 Dana Kasap Sucuğu’ ifadesinin yer aldığı ve 500 gramlık paketinin internet üzerinden 270 TL'ye satıldığı belirtildi.

Bakanlık, bu tür gıda üreticilerini ifşa etmeye yönelik çalışmalarını sürdürerek, tüketicilerin sağlığını koruma amacını güdüyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda denetimlerin artırılması ve gıda güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınacağı ifade edilirken, tüketicilerin dikkatli olması ve alışverişlerinde bu tür ürünlere karşı uyanık olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Konuyla ilgili Balıkçıoğlu firmasından açıklama gelmedi.

Tüm Türkiye'den haberler Kayseri Anadolu Haber'de...