Yüzde 60 zam!

Son dönemde sıkça karşılaşılan fiyat artışlarına bir yenisi daha eklendi. Telefon tarifeleri ve dijital platformlar gibi YouTube Premium da kullanıcılarını şaşırtan bir zam kararı aldı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Yüzde 60 zam!

Son dönemde sıkça karşılaşılan fiyat artışlarına bir yenisi daha eklendi. Telefon tarifeleri ve dijital platformlar gibi YouTube Premium da kullanıcılarını şaşırtan bir zam kararı aldı. YouTube, Premium abonelik fiyatlarına yüzde 60’a varan oranda zam yaparak, milyonlarca kullanıcıdan tepki topladı.

Yüzde 60 zam!

Fiyat artışı, 10'dan fazla ülkede hayata geçirilirken, özellikle Avrupa ve Asya’daki aboneler bu karardan oldukça rahatsız. Daha önce de zamlarla karşılaşan kullanıcılar, bu yeni artışın oldukça yüksek olduğunu belirtiyor.

Zam Kararı Tepki Topladı

İsviçre, Danimarka, İsveç, Norveç, İrlanda, Hollanda ve Singapur gibi ülkelerde, YouTube Premium’a ciddi oranda zam yapıldı. Bireysel aboneliklerde yüzde 60’a ulaşan fiyat artışları, bu ülkelerdeki kullanıcılar arasında memnuniyetsizlik yarattı.

Yüzde 60 zam!

Google, bu artışların içerik üreticilerine destek sağlamak ve hizmet kalitesini iyileştirmek amacıyla yapıldığını açıklasa da, bazı pazarlarda Premium’un rakip platformlara göre çok daha pahalı hale gelmesi eleştiriliyor.

Türkiye’de Zam Henüz Gelmedi

Türkiye’de ise henüz bir fiyat artışı yaşanmadı. Şu an bireysel paket 57,99 TL, aile paketi ise 115,99 TL olarak sunuluyor. Ancak, küresel çapta yapılan bu zamların yakın zamanda Türkiye’ye de yansıması bekleniyor.