Zam geldi: 7 bin TL'den 9 bin TL'ye yükseldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım desteklerini yükseltti. Yeni yapılan zamlarla fiyatlar 7 bin TL'den 9 bin TL'ye yükseltildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Zam geldi: 7 bin TL'den 9 bin TL'ye yükseldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan kararla evde bakım desteği ücretlerine zam geldi. Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki düzenlemeyle birlikte, evde bakım yardımı alan vatandaşlara verilen destek tutarı 7.608 TL’den 9.077 TL’ye yükseltildi.

Bakanlık, yapılan bu artışla 555 bin yararlanıcıya toplamda 4,9 milyar TL tutarında ödeme yapacağını açıkladı. Bu destek, özellikle evde bakıma muhtaç bireyler ve ailelerinin maddi yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor.

Evde bakım yardımı ödemelerindeki bu artış, Temmuz ayında memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrasında gerçekleşti. Bu adım, evde bakım hizmeti alan vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik atılan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu artışın vatandaşlar için hayırlı olmasını diledi. Bakan Göktaş, ‘Evde bakım yardımı ödemelerinde yaptığımız bu düzenleme ile ihtiyaç sahiplerinin yanındayız’ ifadelerini kullandı.