Zam yağmuru devam ediyor!

Uluslararası piyasalarda yükselen buğday fiyatı sonrası (TMO) Toprak Mahsulleri Ofisi de fiyat artışına gitti. Peki ne kadar fiyat artışı oldu Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haber detaylarında…

Zam yağmuru devam ediyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 TL fiyat açıklamış, çiftçiye ton başına 1000 TL de destek verileceğini söylemişti. Buğday alım fiyatlarının açıklanması sonrası un fiyatlarında yaşanan artış, ekmek ve makarna fiyatlarına da yeni zamlar getirecek. Yeni buğday alım fiyatları, toptan un fiyatını yüzde 21,4 artırdı.

Zam yağmuru devam ediyor!

Bunun markette satılan unun fiyatına da yansıyacağı belirtilirken, makarnaya da 1-2 ay içinde yüzde 15 zam gelmesi bekleniyor. Ekmek zammı talebinde yalnızca un fiyatlarındaki artış değil, dolar kurundaki artışa bağlı olarak artan nakliye giderleri ve temmuzda ara zam gelmesi beklenen asgari ücret nedeniyle işçilik giderlerindeki artış etkili olacak.

Zam yağmuru devam ediyor!
Makarnaya da yüzde 15 zam yolda
Makarna sanayicilerinin verdiği bilgiye göre ise, buğday alım fiyatlarındaki artış sanayicinin giderlerinde yüzde 15’lik bir artış yarattı.  Dolara bağlı olarak enerji, nakliye ve paketleme giderlerindeki artışla birlikte asgari ücret zammının da ekleneceğini belirtti ve sanayicinin maliyetlerindeki bu artışın 1-2 ay içinde makarna fiyatlarını yüzde 15 oranında artıracağını söyledi. Böylece, ülke genelinde 12 TL’den başlayan bir paket makarna fiyatı 13,8 TL’ye çıkmış olacak.
Sabahta çaya zam gelmişti zamlar üst üste gelmeye devam ediyor.