Zamantı Irmağı'nın ünü artıyor

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi sınırları içinde buluna Zamantı Irmağı Türkiye'nin rafting yapılan en önemli akarsularından birisi.

Zamantı Irmağı'nın ünü artıyor

Her ne kadar bu özelliği ile çok fazla bilinmese de Zamantı Irmağı Türkiye’de rafting yapılacak en iyi yerler sıralamasında ilk 10 arasında bulunuyor ve her geçen yıl bu özelliğiyle turist çekmeye devam ediyor. 
Doğaseverlerin özellikle Erciyes2in karının erimesiyle birlikte rafting yapmaya başladığı ırmak tam bir doğa harikası. Kayseri'nin Pınarbaşı, Tomarza, Develi, Yahyalı ilçelerinden geçerek Adana'ya 80 km kala Aladağ ilçesinin Akinek Dağı yamaçlarında Göksu ırmağıyla birleşerek Seyhan Nehri'ni oluşturuyor. 21 kilometrelik bölümü rafting için elverişlidir. Zorluk derecelerine göre 8 parkurdan oluşuyor. Daha çok profesyoneller tercih ediyor. Değirmenocağı ve Yerköprü mevkileri en zor parkur olarak biliniyor. Kar sularının erimesine bağlı olarak mayıs ve haziran aylarının tamamında ve temmuzun ilk iki haftasında rafting yapılabiliyor. Irmak, uzunluğu, su debisi, yeraltı geçişleri ve kanyonlarının yanı sıra, profesyonel ve amatör raftingcilerin kullanabileceği parkurları olması nedeniyle yerli ve yabancı raftingcilerin ilgi odağında. Rafting turizmini teşvik için Kayseri Valiliği, Yahyalı ilçesinde her yıl rafting şenliği düzenliyor. 
Bölgeye daha çok yedi turist gelmektedir. Sağlık problemi olmayan 15 yaş ve üzeri herkes Zamantı'da rafting yapabilir. Türkiye’de rafting yapılacak en iyi yerler sıralamasında ilk 10 arasında bulunan bir şehir Kayseri. 

ÖZEL HABER: SEHER GÖZÜKÜÇÜK