Zekaları ile Bilinen Kayserililerin Alışkanlıkları Değişti!

Kayseri'de yaşayanlar, lokantalardaki içecek fiyatlarının aşırı yükselmesiyle birlikte yeni bir çözüm yolu buldu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Zekaları ile Bilinen Kayserililerin Alışkanlıkları Değişti!

Zekâları ile ünlü Kayserililer, artık yemekler dışarıdan sipariş ediyor, ancak içecekleri marketten alıyor. 

Türkiye genelinde artan enflasyon, pek çok kalemde fiyat artışına neden olurken, Kayseri'de bu durum en çok dışarıda yemek yeme alışkanlıklarını değiştirdi. Lokantalardaki içeceklerin fiyatlarının yemekle yarışır hale gelmesi, Kayserilileri farklı çözümler aramaya yöneltti. Dışarıdan yemek sipariş eden vatandaşlar, yanındaki ayranı artık lokantadan almak yerine, marketlerden almayı tercih ediyor.

Dışarıda Yemek Lüks Oldu

Enflasyonun etkisi ve alım gücünün düşmesiyle birlikte özellikle yiyecek ve içecek fiyatlarında görülen artış, Kayseri'deki yaşam maliyetini de derinden etkiliyor. 

Kayseri’de yaşam maliyetinin hızla yükseldiği bugünlerde, özellikle öğle yemeklerini dışarıdan yemek zorunda kalan çalışanlar için bu durum oldukça lüks hale geldi. 

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, fiyatların sürekli artmasına neden olurken, vatandaşlarında  harcamalarını yeniden gözden geçirmesine yol açıyor.

Çalışanlar Dertli

Kayseri’deki birçok kişi, bu zor koşullarda yemeklerini dışarıdan söylerken içeceğini de marketten temin ederek bütçesini dengelemeye çalışıyor. Lokantalarda oturmanın bile artık bir lüks haline geldiğini belirten bir vatandaş, ‘Çalışıyoruz, tabii ki acıkıyoruz. Yemeklerimizi iş yerimize sipariş ediyoruz, ama yanına içecek söyleyemiyoruz çünkü fiyatlar çok yüksek. Bu yüzden ayranımızı marketten alıyoruz. Hafta sonları da aynı şekilde. Artık lokantalarda oturmak yerine, yiyeceğimizi alıp parklarda yiyoruz’ diyerek yaşadığı zorlukları dile getirdi.