Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi – Az malzemeli tarifler

Yılbaşına sayılı günler kala en çok araştırılan tariflerin başında yılbaşı kurabiyesi geliyor. Zencefille tarçının buluştuğu bu kurabiyeyi az malzemelerle sizler için hazırladık. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi – Az malzemeli tarifler

Yılbaşına sayılı günler kala zencefilli yılbaşı kurabiyesi en çok aranan tariflerin başında geliyor. Uygun maliyet ve az malzemelerle sizler için Zencefilli yılbaşı kurabiyesi tarifini derledik. 

Yılbaşında sofralarını süslemek isteyenler tatlı çeşitlerini araştırıyor. Yılbaşı ile özleşen zencefilli tarçınlı kurabiye yeni yılın sıcaklığını yansıtıyor. Ağıda dağılan kıyır kıyır bu kurabiyeyi hazırlamak oldukça kolay. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

125 gram margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
Yarım çay kaşığı pekmez
2 tatlı kaşığı zencefil tozu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
3 su bardağı un

Hazırlanışı

Kurabiye hamurunu hazırlamak için uygun bir yoğurma kabında oda sıcaklığında bekleyen margarin ve pudra şekerini alarak güzelce çırpalım. Ardından yumurta ve pekmezi ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Son olarak kalan tüm kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru streç filme sararak yarım saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen hamurdan büyük bir parça koparıp yuvarlayalım. İki yağlı kağıt arasında ince bir şekilde açıp kalıplarla şekil verelim. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz… Afiyet olsun!